Wat als je in het grijze gebied tussen vriendschap en liefde zit?

Je kunt hem altijd bellen, het klikt super tussen jullie en je kunt met alles bij hem terecht. Maar je bent niet verliefd op hem. Of toch wel?

Grey zone: Als jullie vroeger hebben gedate, maar nu allebei een ander hebben.
Jullie zijn al een keer eerder voor elkaar gevallen, dus het kan zijn dat het vlammetje weer oplaait. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Als jullie allebei verliefd zijn op een ander en er 100% zeker van zijn dat jullie relatie eenmalig was, dan kan een vriendschap werken.

Grey zone: Jij hebt een crush op hem, maar hij heeft je afgewezen.
Als je ’s nachts nog van hem droomt en nog steeds hoopt op een date, dan is het wel heel tricky om vrienden met hem te blijven. Pas als je afstand neemt en een andere (leukere) jongen ontmoet zou het kunnen lukken. Anders focus je teveel op hem, terwijl hij onbereikbaar is. Zonde van je tijd!

Grey zone: Hij heeft een crush op je, maar jij hebt hem afgewezen.
Het is natuurlijk heel fijn voor je ego om met iemand om te gaan die jou aanbidt, maar hij zal altijd hoop houden op iets meer. Spreek niet te vaak met hem af en geef hem de ruimte om met andere meisjes om te gaan. Misschien ontmoet hij wel een leuk meisje!

Grey zone: Jullie zijn verliefd op elkaar, maar durven het niet te zeggen.
Jullie hebben een flirty vriendschap, de perfecte basis voor een relatie! Alleen moet een van jullie nog de moed verzamelen om in actie te komen. Doe het snel, dan heb je de beste zomer ooit!

Fotografie: Keith King. De modellen op de foto komen niet voor in de tekst.