Met witte chocolade, jummie!!!

Hmmmm, dit ziet er écht delicious uit! 

Ga jij binnenkort een high tea organiseren voor je vriendinnen? Dan is dit iets wat je moet maken!

De ingrediënten:

– 200 gram boter
– 60 ml volle melk
– 1 eetlepel honing
– 3 eieren 
– 130 gram fijne kristalsuiker
– 200 gram bloem
– 2 eetlepels cacaopoeder
– 8 gram bakpoeder
– 100 gram witte chocolade

Overig:
– Bakvorm voor madeleines met 12 holtes

Hoe maak je ze?
1. Smelt de boter in een steelpan. Roer hier de melk en honing doorheen. Breek de eieren in een kom en voeg de suiker toe. Klop dit vijf minuten met een mixer. Zeef de bloem, het bakpoeder en de cacao boven een kom. Doe het botermengsel bij het eierschuim en spatel het bloemmengsel er in delen door. Zet dit afgedekt minimaal één uur in de koelkast.

2. Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet de bakvorm in en verdeel de helft van het beslag met twee eetlepels over de twaalf holtes. Bak de madeleines in ongeveer acht minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en bol zijn. Laat ze op een bord glijden en bak er daarna nog twaalf. Laat ze in totaal 45 minuten helemaal afkoelen.

3. Breek de chocolade in stukjes en doe het in een kom die tegen hitte en vuur kan. Een half uur nadat de oven is uitgeschakeld zet je de kom nog een keer vijftien minuten in de oven. Hierdoor smelt het. Als je de gesmolten chocolade uit de oven haalt, roer het dan nog even door. Laat de vloeibare chocolade over de madeleines lopen in zigzaggende beweging. Laat de chocolade hard worden.

Klaaaaar! Smullen maar! 🙂