Ken jij de geschiedenis van het scary feestje?

Spooky kostuums, horrorfilms en vampierpraktijken… Helló Halloween – morgen is het eindelijk zover! Maar wist je dat het feest oorspronkelijk niet in het teken stond van trick-or-treating, verkleedfeestjes en pompoenen? Hier een kort geschiedenislesje, waarmee jij morgen op het schoolplein weer indruk kan maken op je crush ;). 

 

All Hallows Eve

Oorspronkelijk is Halloween een Keltisch feest en heette het All Hallows Eve. 31 oktober werd aan het begin van de Christelijke jaartelling gebombardeerd tot oudejaarsavond. De zomer was over, de oogst was binnen en de winter begon – een nieuw jaar brak dus aan. Op die dag zweefden de geesten, die het jaar daarvoor overleden waren, door het land. Zij waren op zoek naar nieuwe girls en boys om bezit van te nemen…

 

Halloween was born

Om dat te voorkomen liet iedereen alle lichten aan in de nacht en deden ze oude, smoezelige outfits aan. En ze maakten lawaai – zodat niemand aantrekkelijk genoeg voor de ghosts. Later werden de vieze outfits verruilt voor kostuums en geloofden steeds minder mensen in het spooky verhaal… Halloween was born.

 

Brrr… Tja, houd toch maar het licht aan morgennacht, Cosmogirls.