En dat vieren we met een lekker recept…

It's donut day! ­čśÇ

En dat moeten we nat├║├║rlijk vieren. Daarom dit heerlijke recept van chocolade donuts voor jullie.

Have fun making them!.

Wat heb je nodig?
– 375 gram bloem
– zakje gedroogde gist (7 gram)
– 40 gram suiker
– 60 gram gesmolten boter
– 2 eierdooiers
– 1 mespunt zout
– 150 ml lauwe melk
– pure chocolade
– room
– chocolade
– frituurolie

Hoe maak je het?

1. Meng de bloem met de gist. Voeg er de eierdooiers, suiker, lauwe melk, gesmolten boter en fijngehakte chocolade aan toe. Meng het geheel met een mixer met deeghaken op de laagste stand. 

2. Kneed het vervolgens goed door op de hoogste stand van de mixer. Dek het deegmengsel af en laat het een half uur rijzen op een warme plaats.

3. Bestuif een werkblad met bloem en kneed het deeg nogmaals goed door. Rol het uit tot ongeveer 1 cm dikte en steek er cirkels uit van ongeveer 10 cm. Prik ook uit elke ronde in het midden een cirkel uit zodat er een gat ontsraar. Laat de deegringen nogmaals 30 minuten rijzen op een warme plaats.

4. Bak de donutes ongeveer 5 minuten goudbruin in frituurolie op 180 graden. Laat ze uitlekker en maak ondertussen het chocoladeglazuur.

5. Smelt chocolade met wat room tot een glad mengsel. Strijk dit over de afgekoelde donuts en laat ze drogen. Als finishing touch kun je eventueel wat hageltjes of nootjes over de donuts strooien.