Lekkere cocktails zonder alcohol…

In CG! 90 lees je alle nieuwe facts over drugs en drank. En als extraatje vind je hier 4 recepten voor alcoholvrije cocktails.
Do try this at home!!

The Battery
Dit is een fancy drankje voor mensen met lef. De smaaksensatie begint lichtjes, maar na een paar seconden wordt het steeds sterker. Vind je het niet sterk genoeg? Lik dan de rand af. Dit is puur Sechuan, voor de echte diehards. Word het je teveel? Neem dan een slokje olijfolie. Dat neutraliseert.

Ingrediënten
20 cc vanillesiroop
2 stuks Sechuan Buttons
20 cc Blue Curaçao siroop
85 cc sprite (Bijvoorbeeld 7up)
Crushed ice

Serveer in een Champagneflute
Garnituur: Glasrand van een fijn gehakte Sechuan Button

Opmerkingen :
•Sechuan Buttons zijn nog niet in de Supermarkt te koop. Wel in de Horeca Groothandel. Ze worden geproduceerd door de firma Koppert Cress. Ook zijn ze te bestellen bij de goede groenteboer. Sechuan buttons zijn op natuurlijke wijze geproduceerde bloemknopjes.
•Blue Curaçao siroop is non-alcoholic. Onder andere verkrijgbaar van het merk Monin.

Bereidingswijze:
Haal van de Sechuan Buttons het groene steeltje eraf. Hak het gele bloemknopje vervolgens fijn tot ‘gruis’. Doe dan op een schoteltje de vanillesiroop. Doop de rand van het glas in de vanillesiroop en doop diezelfde rand dan in het Sechuangruis. Nu heb je een mooi randje. Doe het overige Sechuan’gruis’ in het glas. Schenk op het ‘gruis’ voorzichtig de vanillesiroop in het glas, zodat het Sechuanrandje niet beschadigd. Meng de Blue Curaçao siroop met de sprite en schenk het op de vanillesiroop, zodat er een laag ontstaat. Om een mooi laag te krijgen kun je het beste een lange theelepel of barlepel, met bolle kant naar boven, op het oppervlak van de vanillesiroop houden. Om vervolgens de sprite langzaam op de bolle kant te gieten zodat de sprite langzaam verdeeld op de vanillesiroop terecht komt. Als laatste het glas opvullen met crushed ice. Net niet tot aan de rand.

Sex on the Beach
Omdat deze ‘Happy Drink’ niet wordt geshaked of geroerd kom je steeds andere smaken tegen. Je wilt heel snel naar de andere smaken: het zuur van de cranberry, het bitter van de grapefruit en het frisse van de sinaasappel…

Ingrediënten
1 deel Grapefruitsap
1 deel Sinaasappelsap
1 deel Cranberrysap

Serveer in een mega groot glas met crushedijs
Garnituur: Diverse rietjes (minimaal vijf), parapluutjes en eventueel nog meer feestelijkheden. Drie schijfjes sinaasappel

Bereidingswijze:
Gebruik een mega groot glas. Vul het glas tot aan de nok met crushed ijs. Prik de rietjes, parapluutjes en eventuele andere cocktailverrassingen in het ijs. Giet dan van verschillende kanten de drie dranken op het ijs. Tot de rand is bereikt. Het glas helemaal vol schenken, zodat je met het grote glas voorzichtig moet lopen. Hier zit al de spanning in. Op het laats de drie partjes sinaasappel op het ijs leggen. Tussen de rietjes en de parapluutjes in. NIET ROEREN…

Danger
Danger zijn drie smaakshots per persoon. Elk glaasje in één keer opdrinken. Begin bijvoorbeeld met het koriandershot (bittere smaak), dan het sinaasappelshot( smaak zuur) en als laatste het gepeperde bosvruchtenshot( smaak hot).
Tip: drink ze achter elkaar voor een smaaksensatie!

Ingrediënten
(Hot=)45 cc roodfruitsapje met 1/4 Spaanse peper
(Bitterzeep=)25 cc Tonic, 20 cc grapefruitsap en 10 blaadjes koriander zonder steel
( Zuur=) 30 cc Sinaasappelsap, 10 cc citroensap en 5 cc appelazijn
Giet elk drankje apart in een shotglas
Garnituur: een Spaanse peper, een partje citroen en een blaadje koriander

Opmerking: de exacte hoeveelheid van de drankjes hangt natuurlijk af van de exacte maat van het shotglas.

Bereidingswijze:
(Hot=) Maal de Spaanse peper met wit en zaadjes tot status zeer fijn. Dit kan met een staafmixer (dan wel het roodfruitsap mee mixen) of met een keukenmixer( dan wel het roodfruitsap mee mixen) of vijzel. Bij het gebruik van een vijzel na het wrijven het roodfruitsap mengen. Vul een shotglas tot aan de rand. Garneer met een Spaanse peper.

(Bitterzeep=) Pureer met een staafmixer of met een keukenmixer de tonic, grapefruitsap en de blaadjes koriander zonder steel. Vul een shotglas tot aan de rand. Garneer met een blaadje koriander.

( Zuur=) Meng het sinaasappelsap, citroensap en appelazijn. Vul een shotglas tot aan de rand. Garneer met een partje citroen.

Serveer de drie glaasjes op één schaaltje. Eén schaaltje is voor één persoon.

Braindamage
Vul het grote glas op met bubbeltjeswater of sprite. Sprite is voor de ietwat zoete drinker en het bubbeltjeswater voor de subtiele drinker. Bij het laatste wordt het drankje van niet zoet steeds zoeter.

Ingrediënten
15 cc gezoete gecondenseerde melk (zit in blikjes)
30 cc Aardbeisiroop
10 druppels Citroensap
33 cl (1 blikje) gekoeld bubbeltjeswater (Bijvoorbeeld Spa Rood) of gekoelde sprite

Serveer het shotglas gaat in een groot longdrinkglas
Garnituur: Geen

Bereidingswijze:
Meng de druppelscitroensap met de aardbeiensiroop. Vul het shotglas voor tweederde met de citroen-aardbeiensiroop. Giet dan op het oppervlak van de siroop een straaltje gezoete gecondenseerde melk. Doe dit voor het gezichtsveld van diegene die een Braindamage heeft besteld, want de gecondenseerde melk zakt namelijk heel langzaam in de siroop en dat geeft een heel cool effect. Plaats het shotglas voorzichtig rechtstaand in het grote longdrinkglas. Giet dan voorzichtig het gekoelde bubbeltjeswater of de gekoelde sprite in het grote longdrinkglas.
Let op! Giet het naast het shotglas, zodat de siroop in het shotglas blijft.

De recepten zijn samengesteld door topkok Pierre Wind.