Let’s celebrate with cake! 🙂

Als er iemand jarig is, juistem: dan eet je taart!

Nu is het chocopasta merk Nutella vandaag niet jarig, maar het is wel: World Nutella Day! En dit vier je natuurlijk een delicious Nutella taart.

Hieronder volgt het recept:

Wat heb je nodig?
– 30 gram Nutella voor de creme
– 5 eetlepels Nutella voor het cake-beslag
– 200 gram Nutella voor de vulling
– 175 gram gezeefde bloem
– 1 zakje bakpoeder
– 175 gram zachte boter
– 175 gram kandijsuiker
– 4 eieren
– 750 gram poedersuiker
– 300 gram boter 
– Chocoladevlokken

Let's do this! 🙂
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Doe al de ingrediënten voor de cake in de blender en klop ze gedurende 1 minuut tot een glad beslag.
3. Voeg vijf eetlepels Nutella toe aan het cake-beslag.
4. Doe het deeg in twee hoge, ronde bakvormen met dezelfde diameter. Zet ze 30 minuten in de oven/
5. Laat ze afkoelen en haal de cakes uit de vormen.
6. Klopt de suiker met de boter tot een gladde massa.
7. Snij de cakes in de hoogte in vieren en strijk een laag Nutella op de onderste schijf. Leg de tweede schijf erop en strijk ook die in met Nutella. Doe hetzelfde met de derde schijf. Dek af met de vierde schijf en een laag crème au beurre. Vergeet de zijkanten niet.
8. Versier de taart met chocoladevlokken.

Op de website van Nutella vind je nog allemaal andere lekker recepten!

Enjoy!