Hartjeskoekjes met jam

Wil je jouw mama op moederdag niet verassen met cadeau's, maar met een zelfgemaakte snack?

Deze koekjes in hartjesvorm are all you need! 😉

 

 

 

 

Hoe maak je het? (15 – 20 koekjes)
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 100 gram witte basterdsuiker
– 1 ei
– 100 gram boter
– paar eetlepels jam
– bloem
Overig:
– hartvormpjes
– bakplaat en bakpapier

Hoe maak je ze?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. 

2. Snijd de boter in kleine stukjes en meng het met de suiker en het bakmeel. Kneed het met je handen (of gebruik een mixer met deeghaken) tot kruimeldeeg. Kneed dan het ei er door tot het deeg soepel is.

3. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deel uit tot ongeveer 5 mm dikte. Steek er vormpjes uit en leg ze op de bakplaat. Maak met een lepeltje of met je vinger een klein kuiltje in het midden en schep er een beetje jam in. 

4. Zorg dat je voldoende ruimte tussen de koekjes houdt want ze worden groter in de oven. Je wilt niet dat de koekjes aan elkaar gaan plakken. Bak de koekjes in 10 – 12 minuten licht bruin. Laat ze daarna afkoelen op een rooster.

Klaar! En hopelijk vind je moeder ze ook superlekker! 😉