Perfecte Paas snack 😉

Met de hele familie lunchen, typisch iets om met Pasen te doen. Deze lekkere muffins passen perfect op jullie paastafel. En ze zijn yummy, yummy, delicious!

 

Dit heb je nodig:

Rasp van 2 wortels

Rasp van 1 courgette

2 geprakte bananen

2 eieren

120 gram bloem

110 gram bruine suiker

60 ml plantaardige olie (olijfolie of zonnebloemolie)

60 ml yoghurt

55 gram gestampte pecannoten

40 gram haver

35 gram kokos vlokken

1 theelepel baksoda

1 theelepel kaneel

1 theelepel zout

1/2 theelepel gember

 

Zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een muffinbakvorm in met een beetje boter.

2. Mix de rasp van de wortels en courgette met de bananen, olie, yoghurt en eieren. 

3. Meng in een andere kom de bloem en het baksoda door elkaar.

4. Voeg daar de kokosvlokken, pecannoten, kaneel, zout en gember bij en roer voorzichtig door elkaar. 

5. Meng dan alle natte ingrediënten door de bloemmix. 

6. Schep het beslag in de muffinvormpjes en zet de bak ongeveer 17-22 minuten in het midden van de oven. Laat de muffins daarna nog 10 minuten afkoelen.

 

Enjoy! 🙂