Vind de perfecte krultang

Heb jij dit jaar een krultang op je wishlist staan? Dan is dit een must-read item voor jou. 

We leggen namelijk precies aan je uit welke typen krultangen er zijn en wat voor krullen ze in je haar toveren. Want daar zit meer verschil in dan je misschien denkt… Check it out!

 

 

 

 

 

1. De classic krultang – manier 1

Deze krultang kun je op twee manieren gebruiken en allebei leveren ze andere krullen op. Op het plaatje hierboven zie je wat voor krul je krijgt als je je haar er van boven naar beneden omheen draait. Deze manier is perfect voor als je pluizig haar hebt, want de krul wordt geplet in de tang.

2. De classic krultang – manier 2

Hierboven zie je wat er gebeurt als je je haar vanaf de punten om de krultang rolt. De krul die je krijgt is wat voller en messier. Deze manier is het beste voor ladies met kort haar, omdat je dan lekker veel volume krijgt. Bij lang haar zakt deze krul sneller uit. 

3. Stijltangkrullen – manier 1

Wait, what? Ja, je leest het goed. Met een stijltang kun je ook hartstikke goed krullen maken. Je kunt hier ook weer kiezen uit twee verschillende manieren. De eerste manier zie je hierboven en deze is ook meteen het meest ingewikkeld. Leg een stukje van een pluk haar tussen de tang, kantel 'm in een hoek van 180° en herhaal dit totdat je hele haar van onder tot boven gekruld is. Het is even oefenen, maar dan heb je ook wel wat ;-).

4. Stijltangkrullen – manier 2

Deze manier is ook weer perfect voor meiden met frizzy hair. Je plet je haar namelijk weer tussen de platen en hierdoor verdwijnt je pluis als sneeuw voor de zon. En je houdt er ook nog eens pretty curls aan over :-). 

5. De curling wand – manier 1 

De curling wand is perfect voor als je heel veel volume wilt. Er zijn meerdere manieren om 'm te gebruiken, maar hoe je het ook doet, je hebt gegarandeerd een grote bos krullen. Je haar wordt niet platgedrukt tussen twee hete platen, maar je wikkelt het er gewoon omheen. De krul hierboven krijg je als je de pluk plat om de wand heen legt.

6. De curling wand – manier 2

En hierboven de tweede manier om de curling wand te gebruiken :-). Draai de pluk die je gaat krullen eerst helemaal in voordat je 'm om de wand heen legt. Grote kans dat je haar er daarna een beetje rommelig uitziet, maar dat is zo opgelost als je het even doorkamt met je vingers. Het resultaat: curls zoals op het plaatje hierboven. 

7. De curling wand – manier 3

Lang haar? Dan is dit by far de snelste manier om een grote bos krullen te rocken. Leg de bovenkant van je haar plat om de curling wand en draai de punten in. Zo krijg je van boven tot onder pretty curls. Like!