Het is Lente! De eerste zonnestralen hebben we al binnen. En dat betekend dat je aan je kleurtje kunt gaan werken. CG!’s Yvonne geeft 5 tips!

1.Zorgvuldig scrubben is super belangrijk voor het zonnen. Met een scrub verwijder je de dode huidcellen, dus na het scrubben is je huid schoon en glad. Op die manier krijg je een egaal bruin tintje dat ook nog langer blijft zitten! Hoe vaak je moet scrubben ligt aan je huidtype. Heb je een normale of een vette huid, dan is twee keer per week prima. Als je een droge huid kun je het beter bij twee keer per maand houden.

2.Een dag vol zonneschijn? Smeren! Ook al ga je niet ‘bewust’ zonnen, als je buiten bent heb je altijd bescherming nodig. Smeer je een half uur voor je de deur uit gaat in en dan is je huid een stuk beter beschermd!

3.Vergeet je lippen niet! Je lippen zijn juist super gevoelig en toch vergeet je snel die te beschermen. Gebruik een lippenbalsem, labello of zelfs lippenstift met een uv-filter en houdt ook je lippen gezond en juicy!

4.Gebruik na het zonnen een after sun. Zodra je uit de zon bent blijven de uv-stralen in je huid doorwerken. Als je een after sun gebruikt stopt de schadelijke werking hiervan.
Ook is het gewoon belangrijk om je huid na een flinke dosis zon net even iets meer te verwennen. Door een after sun te gebruiken verzacht en hydrateer je je huid. Bovendien voorkom je zo vervellen en wordt je nog mooier bruin!

5. Ga niet te lang in de zon zitten. Hoe graag je ook bruin wilt worden, teveel zon is gewoon niet goed voor je. Je hoeft maar een half uur in de zon te zitten om het bruiningsproces in je huid op gang te brengen. En door je kleurtje geleidelijk op te bouwen blijft je kleur zelfs langer mooi. Zoek dus ook eens de schaduw op!