Who run the world? Girls!

Vandaag is het de bedoeling dat alle girls, vrouwen, meiden en chicks over de hele wereld in het zonnetje worden gezet.

Jaarlijks staat 8 maart in teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit voor vrouwen. Deze dag is in de twintigste eeuw ontstaan, doordat vrouwen opkwamen voor hun rechten voor onder andere arbeid en kiesrecht. Oftewel, vrouwen wilden laten zien dat ze ook important zijn. Because we are!

Radiozender 100% NL viert de Internationale Vrouwendag met de top 3 van vrouwennamen. Luisteraars konden op de website aangeven welk nummer over een vrouw het meest in de smaak viel. Daar is de onderstaande top 3 uitgekomen.

Vrouwennamen Top 3
1. Annabel – Hans De Booij
2. Rosanne – Nick & Simon
3. Belle Hélène – Doe Maar

Fun Fact: Nick & Simon brengen vandaag een nieuwe single uit, ‘Julia’. Dat kan geen toeval zijn ;-).

Het duo zingt vandaag niet alleen over Julia, maar hebben ook nog 153 andere singles gemaakt met verschillende vrouwennamen. Wow! De 154 singles zijn te downloaden in iTunes. Deze coole actie is al aangemeld bij Guinness World Records!

Niet genoeg aan een liedje? Dan kan je ook nog je eigen singlecover met jouw foto en naam maken met de app: de Nick & Simon Cam. Op de website van Greetz kun je jouw cover als kaart versturen mét daarin de single met jouw naam als geluidseffect. Hoe cool!

Check hier het liedje:

Wat is jouw favo liedje van een vrouwelijke artiest?