Meet Renesmee Cullen: het dochtertje van Bella en Edward Cullen. Het half mens/half vampier-meisje wordt gespeeld door de 11-jarige Mackenzie Foy.

Mackenzie mag dan pas elf zijn, ze heeft al heel wat kilometers gemaakt in Hollywood. Zo speelde ze eerder al rolletjes in Strong Medicine en Charmed en zat ze ook in reclamespotjes van Blackberry en Burger King (zie filmpje hieronder)

Kristen Stewart en Robbert Pattinson laten in het Amerikaanse tijdschrift Entertainment Weekly weten dat ze het geweldig vonden om met het jonge talentje te werken. Vooral Kristen kan er niet over uit hoeveel ze op elkaar lijken. “Onze handen lijken zelfs op elkaar, hoe weird is dat! Het voelde soms ook echt alsof ze mijn kind was.”

Voor het tweede deel van Twilight, Breaking Dawn moest Kristen voor het eerst rode contactlenzen in om haar ogen de vampirelook te geven. Robbert verklapt plagend tegenover dat Entertainment Weekly dat dat nogal een gedoe was. “Kristen klaagde er wel vijfhonderd keer vaker over dan ik ooit heb gedaan. Als er iemand kampioen in klagen is, dan is het Kristen wel.”

Co-speler Taylor Lautner is een stuk positiever over de transformatie van Kristen. “Dit is de film waarop de fans wachten: om te zien hoe de clumsy scholiere Bella veranderd in de sexy vampier. En laat me je verklappen, dat lukt haar aardig!”

Twilight Breaking Dawn Part II draait vanaf 16 november 2012 in de bioscoop.

Bekijk hier het filmpje van Mackenzie ‘Renesmee’ Foy in de Burger King Reclame. Mackenzie is het meisje in het rood-wit gestreepte shirtje.