Blogster Jill ‘op tournee’ met een behangontwerper.

For some reason vallen al mijn afspraken en deadlines altijd samen in één week. Mijn agenda ziet er dan zo uit: chaos!!

Ik noem dit soort weken altijd tournees, omdat ik van de ene stad naar  de andere ga. Helaas zonder sexy rocksterren en leuke gitaristen…

In tegenstelling tot hier in Berlijn, waar niets begint voor 10 uur s’ ochtends, is de rest van Duitsland überpunktueel. Alles begint op tijd, het liefst nog om acht uur in de ochtend… Een afspraak buiten Berlijn betekent dan ook vroeg opstaan (om 6 uur !). Een tijdstip waarop je mij niet uit m’n joggingbroek krijgt en ik me dus altijd onderweg, vaak op (hele vieze!) wc’s van tankstations of parkeerterreinen moet omkleden en opmaken.

 

snel make up aanbregen

…even een snel ontbijtje halen

En dan snel schoenen aan en go!

Niet heel glamourous, maar mij hoor je niet klagen! Ik heb namelijk zo een afspraak bij een bekende behangontwerper (hij wordt de Karl Lagerfeld van de interieurwereld genoemd) en is een ware visionair als het gaat om trends. Dat ik bij hem langs mag komen om mijn behangcollectie te bespreken, die begin dit jaar is uitgekomen, voelt als een dream come true! Hij geeft me tips die ik uit geen enkel boek zou kunnen halen.

 

 

Bij binnenkomst krijg ik meteen een glas roze champagne in mijn hand gedrukt, en staan er croissants en cakejes klaar. Geen slecht begin van de dag!

De roze negerzoenen die ik heb meegenomen (enigszins ingedeukt as you can see) vindt hij fantastisch. ‘Die kun je bijna nergens krijgen!!’ zegt hij enthousiast, alsof het over iets heel delicaats gaat. Hij zet ze op een schaaltje en dan kan de dag beginnen.

Om inspiratie op te doen neemt hij me mee eerst naar een bijzondere behangwinkel waar ze allerlei zeldzame behangsoorten hebben. Per behangsoort legt hij me uit hoe ze gemaakt zijn. De meest fantastische ontwerpen komen voorbij, van handbeschilderde designs uit de jaren ‘40 tot coole retro-ontwerpen uit the Sixties. Het zijn kunstwerken op zich.

 


 

Als we teruglopen naar zijn studio praten we zíjn ‘tournees’ (die wel even wat anders zijn dan de mijne!) Hij vertelt over bruisende steden als Beijing en Shanghai. Over hotelkamers die paleizen op zich zijn, privéchauffeurs en bonbons met bladgoud die op je kussen wachten. One day… fluistert hij me toe en neemt nog een roze negerzoen waarvan hij nog steeds onder de indruk is. ‘Die heb je in Beijing niet!’

Eenmaal terug in het hotel zie ik een zakje Haribo beertjes op mijn kussen liggen. En oké, het is geen gouden bonbon en in plaats van een chique chauffeur is het enige wat op me wacht morgen een trein, die belachelijk vroeg vertrekt. Maar iedere droom begint klein, right?

Tot volgende week!

Liefs, Jill

Ps je kunt me ook volgen op Instagram en Facebook!