CG!’s Gaite over haar hoofdrol…

Vandaag gaat het Nederlands Film Festival van start. Tien dagen lang worden er in Utrecht films vertoond. Van Arthouse tot mainstream en van grote producties tot kleine films – alle filmcategorieën krijgen een podium tijdens het NFF. 

 

En vanavond trapt het festival af met Hoe Duur Was De Suiker, waarin CG!'s columniste Gaite Jansen de hoofdrol speelt 🙂 De film is gebaseerd op het gelijknamige boek en gaat over de blanke en bitchy Sarith (Gaite) en haar slavin Mini Mini (Yootha Wong-Loi-Sing). Ze wonen op een suikerplantage in Suriname in een tijd dat slavernij als normaal gezien werd. 

 

De twee girls waren gisteravond te zien in RTL Late Night en – erg cute om te zien – in het echte leven zijn de actrices BFF's geworden. Gaite over de film: 'Het is een gek contrast: ik speel een heks, kan ik nu achteraf zeggen. Terwijl we op de set in Zuid-Afrika juist zo goed bevriend waren.'

 

Verder praat Gaite over de slaverij: 'De reden waarom ik verhaal zo mooi vind, is omdat het juist niet zo zwart/wit is – het is niet alleen slecht of goed. Ja, natuurlijk is het wel slecht, maar er is zo'n groot grijs gebied waarin menselijke gevoelens plaatsvinden. Hoewel je je slaaf zo slecht behandelt, hou je ook van 'm.' Benieuwd naar meer? Bekijk het RTL Late Night-interview hier.

 

Vanaf morgen speelt de Hoe Duur Was De Suiker in de Nederlandse bioscopen. Wil jij 2 bioscoopkaarten winnen voor de film? CG! geeft ze weg!

 

Voor als je de trailer gemist hebt, hier is-ie nog een keer: