De openingsfilm van het Nederlands Film Festival is bekend!

Woensdag 25 september start het festival in de Utrechtse Stadsschouwburg met de film Hoe duur is de suiker. Tijdens het tiendaagse Film Festival zijn alle Nederlandse filmproducties van het jaar te zien, een aantal daarvan gaan tijdens het festival in première. Ook wordt er tijdens dit event Gouden Kalveren uitgereikt aan de beste film, de beste regisseur en de beste acteur en actrice. 

In Hoe duur was de suiker spelen o.a. CG!'s-columniste Gaite Jansen, Yoota Wong-Loi-Sing, Benja Bruijning en Yannick van de Velde.

De film gaat over twee jonge meiden, Sarith (Gaite Jansen) en haar lijfslavin Mini-Mini (Yoota Wong-Loi-Sing) en vindt plaats in de achttiende eeuw in Suriname. Terwijl Sarith het steeds moeilijker krijgt door het harde leven in de kolonie, vind Mini-Mini haar geluk. 

De 33ste editie van het Nederlands Film Festival vindt plaats van 25 september t/m 4 oktober in Utrecht. Kaarten zijn binnenkort verkrijgbaar via www.filmfestival.nl. En vanaf 5 september draait de film in de bioscoop.

Ga jij naar 't Film Festival? Plaats je reactie hieronder. Nog niet ingelogd? Dat kan hier