8 handige tips

Haal jij voor een feestje ook altijd alles uit je kast (letterlijk) om het daarna weer heel snel terug te proppen? 

In the end lijkt je hele slaapkamer meer op een XL kast. Met andere woorden: het is een XL bende

Herkenbaar much? Dan zijn deze 8 tips waarschijnlijk heel handig voor jou. Dus trek een comfy outfit aan (zonder dat je kamer nog dramatischer wordt) en opruimen maar! 

1. Kies een dag dat je echt de tijd hebt. Je kledingkast uitzoeken kost veel tijd, maar het is ook heartbreaking om kleding na zoveel jaar weg te doen… Neem hier dan ook de tijd voor.

2. Nodig je beste vriendin uit. Zij weet als geen ander wat jij wel of niet draagt. Waarschijnlijk zeg jij 'Oh maar dat trek ik nog wel aan hoor'. Maar jouw vriendin weet heel goed dat het niet zo is. 

3. Sorteer alles in zakken. Eén zak met kleren om te houden, één om aan een goed doel te geven, één zak met twijfelgevalletjes en een zak met kleding die echt weg kunnen. 

4. Haal echt alles uit je kast. Ook de kleding die je vaak draagt. Dan kan je het straks nog netter opruimen. 

5. Nu je kast leeg is, kan hij mooi schoongemaakt worden. Grote kans dat je dat al lang niet hebt gedaan en je wilt geen stoffige kleding, right?

6. Haal mooie kledinghangers in huis. Het is namelijk zonde om dat pretty jasje op te vouwen. 

7. Leg of hang nu alles netjes terug. Sorteer je kleding in handige stapeltjes, bijvoorbeeld op kleur of soort. Zo zorg je ervoor dat je kledingkast overzichtelijk is. 

8. En next time als je een kledingcrisis hebt: ruim alles weer netjes op! Zo hoef je niet iedere week een opruimsessie te houden 😉

Succes meiden!

Fotografie: Instagram/sarahvonh