Het fotoalbum van Joan uit The Voice gezien, in de nieuwe CosmoGIRL!? Hier kun je meer over haar lezen!

Vertel eens over je cd!
“Tijdens The Voice wist ik al dat de producers van Team Van Velzen een cd met mij op wilden nemen. Dat was wel relaxed, want daardoor vond ik het ook niet zo erg dat ik eruit ging. Ik werk aan mijn cd met mensen die ik al kende, en die wisten al wat voor stijl ik had. Ik schrijf al heel lang songs, nu werk ik ook samen met een andere songwriter. Maar gelukkig klikt het tussen ons! Toch is het soms lastig, als ik een song geweldig vind, en de anderen van het team het daar niet mee eens zijn. Maar het gaat een hele mooie cd worden, denk ik. We hebben nog geen datum, maar ik wil hem kort na de zomer uit brengen. Zonder vaste datum is het een stuk relaxter! Want ik wil er echt helemaal tevreden mee zijn voordat hij in de winkels ligt.”

Hoe kwam je eigenlijk terecht bij The Voice?
“Ik ben gescout om auditie te komen doen. Eerst dacht ik: wil ik dit wel?! Ik heb op mijn vijftiende auditie gedaan voor Idols. Daar zong ik Heaven van Do, maar dat ging niet zo goed. Daardoor had ik weinig zin meer in talentenjachten. Maar vrienden en familie bleven zeggen dat ik mee moest doen aan The Voice. En ik kwam opeens overal reclame voor het programma tegen! Daar kwam ik dus niet meer onderuit, haha. Maar achteraf ben ik daar heel blij mee hoor! Veel mensen hebben mijn muziek gehoord en daardoor mag ik nu ook een cd maken. Héél leuk!”

Wat is er allemaal veranderd in je leven, sinds je in The Voice zit?
“Veel! Ik had opeens fans, erg gek om mee te maken. Ik weet nog dat ik mijn eerste berichtje van een fan kreeg op Hyves. Ik wilde iedereen wat terug sturen, maar dat hield ik niet lang vol. Ik ben er na een tijdje ook mee gestopt om op Twitter te lezen wat mensen over me zeiden. Al dat commentaar, daar werd ik heel onzeker van. Ik wíl mijn kledingstijl helemaal niet veranderen, omdat sommige mensen daar wat over te zeggen hebben. Vasthouden aan wie ik ben, is erg belangrijk voor me. En ik ben sowieso nogal eigenwijs. Als iedereen zegt dat ik mijn haar niet blond moet verven, omdat het me niet staat, dan doe ik het tóch. Ook al blijkt dat alle andere mensen gelijk hadden, en staat het inderdaad niet. Dan heb ik het tenminste zelf ontdekt.”

Wil je al lang zangeres worden?
“Ja, al heel lang! Ik heb dat plan vanaf mijn zesde al. Mijn familie had altijd gratis entertainment, want ik stond overal te zingen. In plaats van een dagboek, schreef ik songs. Langzaam ontwikkelde ik mijn eigen stijl. Op mijn zeventiende had ik mijn eerste optreden en daarna leerde ik ook gitaar spelen.”

En wat is nu je droom?
“Eerst de cd uit brengen. En misschien ooit naar Keulen, daar schijnt een hele relaxte muziekscene te zijn. En echt de ultieme droom: ooit op Lowlands staan of een wereldtour doen. Hoe dan ook, het belangrijkste is dat ik kan zingen voor de mensen die naar me willen luisteren. Of het nou arena’s zijn of kleine zaaltjes. Zolang ik maar mijn eigen stijl kan volhouden. Ik wil niet opeens gaan schudden met mijn billen in korte rokjes. Dat past niet bij mij. En als je succesvol wil zijn als artiest, moet je je lekker voelen met wat je zingt en doet, daar ben ik van overtuigd.”