In CG! 110 staat Trey Songz op de hunkposter – helemaal in de stijl van de feestdagen – met een kerstmuts op! Maar dat is niet alles: wij spraken hem voor een interview.

CG’s Anne mocht Trey Songz interviewen naar aanleiding van zijn nieuwe album Chapter V.

1. Wat was je grootste inspiratiebron bij het maken van Chapter V?

“In het album komen verschillende emoties naar voren: liefde, pijn, blijdschap en liefdesverdriet. Deze emoties zijn, denk ik mijn belangrijkste inspiratie geweest. Ik vond het fantastisch om mijn vijfde album op te nemen, ik wilde het beste album tot nu toe maken en ik denk dat dat is gelukt.”

2. Wat is je favoriete nummer van dit album?

“‘Without A Woman’, omdat het liedje gaat over vrouwen: niet alleen wat ze voor mij betekenen, maar voor de hele wereld. De wereld kan niet bestaan zonder vrouwen. Dan heb ik het niet alleen over relaties of liefde, maar ook over dochters, zussen, nichtjes en ga zo maar door. Het is een soulful nummer, ik hou heel erg van soul.”

3. Over vrouwen gesproken… heb je op het moment een vrouw in je leven?

“Nee, ik ben single. Ik date wel, maar ik heb geen relatie. De liefde van mijn leven heb ik nog niet gevonden.”

4. ‘Simply Amazing’ gaat over een meisje dat niet perfect is, maar wel goed genoeg voor jou. Hoe zou je jouw perfecte vrouw omschrijven?

“Eigenlijk denk ik dat de perfecte vrouw niet bestaat: iedereen heeft negatieve punten en dat is helemaal niet erg. Ik voel me altijd het meest aangetrokken tot het gezicht van een vrouw, daarom vind ik het belangrijk dat ze een mooi gezicht heeft. Verder heb ik niet een bepaald type. Ik vind het erg belangrijk dat er aantrekkinskracht is en vind ik het leuk als ze me dingen kan leren en mij een beter persoon maakt. Uiteindelijk vervaagt een mooi uiterlijk en dan zijn goede gesprekken en een mooi innerlijk toch het belangrijkst.”

5. ‘Heart Attack’ gaat over een liefde die pijn doet. Is het nummer gebaseerd op een persoonlijke ervaring?

“‘Heart Attack’ gaat over een relatie die niet meer gezond is. Een relatie begint vaak heel goed: je hebt veel gezellige dates en alles is goed, maar er komt vrijwel in iedere relatie wel een punt dat het minder gaat. De beste relaties overleven dit punt, maar anderen worden beëindigd. Zelf heb ik het ook wel eens meegemaakt, maar ik heb het nummer vooral gemaakt voor de luisteraars die zich in zo’n situatie bevinden.”

6. ‘Bad Decisions’ gaat over verkeerde keuzes maken. Zou je zelf dingen over willen doen?

“We maken allemaal weleens verkeerde keuzes, maar ik weet niet of ik iets over zou willen doen. Ik geloof namelijk in het lot en er is natuurlijk ook iets moois aan verkeerde keuzes maken: je leert ervan. Je begrijpt wat de fout was en maakt ‘m zo niet nog een keer. Zelf maak ik af en toe de fout dat ik te lang doorfeest en te veel drink, haha!”

7. Je zingt veel romantische, gevoelige liedjes. Ben je dat zelf ook?

“Ja, soms wel. Ik ben echt de man in een relatie, maar ik ben wel liefdevol en zorgzaam: mijn meisje moet zich speciaal voelen. Ik zeg vaak ‘I Love You’ tegen haar en ik verras haar graag. Een tijd geleden was ik bijvoorbeeld met een meisje en twee maanden voor haar verjaardag liet ze me een Chanel parelketting zien. Ik had dit onthouden en op de dag dat ze jarig was, zat ik aan de andere kant van de wereld, maar had ik die parelketting met een bos rozen naar haar opgestuurd.”

8. Je bent erg druk, maar wat doe je als je kunt relaxen?

“Als ik een lange periode vrij neem – dat is voor mij anderhalve week – dan doe ik de eerste drie dagen helemaal niets: ik kijk alleen maar tv. De rest van de tijd breng ik door met mijn familie en op het water: ik hou erg van zeilen en jetskiën, maar ook van bowlen en basketball.”

9. 24 januari geef je een concert in Amsterdam. Ben je wel eens nerveus?

“Ja soms wel. Het verschilt heel erg: de ene keer ben ik heel nerveus en de andere keer totaal niet. Na zo’n lange tijd weet ik nog steeds niet hoe het komt dat ik de ene keer meer zenuwen heb dan anders, maar gelukkig is de meeste spanning weg als ik eenmaal op het podium sta.”

10. Wat wil je bereiken in het nieuwe jaar?

“Ik wil een beter persoon worden als afgelopen jaar. Ik wil positiviteit uitstralen en dit ook doorgeven aan iedereen. Ik vind dat er de laatste tijd te veel negativiteit heerst. Bijvoorbeeld op social media sites: daar worden veel kinderen op gepest en ik vind dat ook jonge mensen moeten inzien dat dit niet kan. Daar wil ik volgend jaar meer aandacht aan besteden. Hoe weet ik nog niet precies, maar het gaat vast goed komen.”