Safe in de zon maar toch bruin worden? Je leest het hier!

Tantastic Tips

Tantastic Tips
Eerste Hulp Bij Zelfbruiners

– Wil jij alvast een lekker kleurtje maar ben je een beetje bang voor zelfbruiners? Probeer dan eens een bodylotion met een tintje. Deze zijn vaak zachter van kleur en dan hoef je ook niet bang te zijn voor strepen!

– Kies je toch voor een bruiningscreme? Eerst goed scrubben! Zo verwijder je alle velletjes en trekt het geleidelijk in.

– Ga aan de slag op een moment dat je er alle tijd voor hebt. Dan kun je rustig wachten tot alles ingetrokken is en hoef je niet in je kleren te schieten. Minder kans op vlekken in je kleding!

– Als je jezelf een bruin tintje hebt gegeven ben je niet beschermd tegen de straling van de zon, je kun nog steeds verbranden. Blijven smeren met zonnebrand!

– Soms ruiken producten voor een fake tan een beetje vies. Tip: smeer je ’s avonds in, ruim twee uur voor je gaat slapen. Dan kun je ‘s ochtends nog eventjes snel douchen en is het nare luchtje weg.

– Belangrijk: Vergeet je handen (en voeten) niet te wassen als je je ingesmeerd hebt! De zelfbruiner blijft daar het langst inwerken.

– Gebruik een zelfbruiner voor je lichaam niet op je gezicht! De huid van je lichaam is dikker dan dat van je gezicht, dus zijn er aan producten voor je lichaam vaak meer werkzame stoffen toegevoegd. Het zou dus zomaar kunnen dat je gezicht nog veel donkerder gaat uitvallen dan je lichaam…

Safe in de zon

– Smeer je zuinig met je zonnebrandcrème omdat je bang bent voor een glibberige witte waas? Nergens voor nodig! De crèmes en vooral sprays trekken supersnel in en zijn helemaal niet plakkerig. Lekker veel smeren dus, want hoe meer je smeert, des te beter de factor zijn werk doet!

– Smeer je een half uurtje voor het zonnen in, dan kan de crème goed inwerken. Ook tijdens het zonnen moet je tussendoor blijven smeren, omdat het door water en zweet van je huid kan spoelen.

– Gebruik geen parfum als je gaat liggen bakken op het strand. Je huid reageert misschien slecht op de alcohol en zo krijg je rare vlekken!

– Er wordt gefluisterd dat je sneller bruin wordt als je bepaalde dingen eet voor het zonnen. Zo zouden abrikozen, mango’s, watermeloenen en worteltjes zorgen voor een snellere tan.

Verbrand?
Deze drie tips helpen bij de damage control.

1. Ga zo snel mogelijk uit de zon.
2. Drink veel water.
3. Gebruik een hydraterende crème en smeer je goed in.