Scoor het nu!

Zomervakantie! Lekker luieren, shoppen, op vakantie, terrasje hier, terrasje daar… Maar een beetje extra geld is natuurlijk ook wel lekker. Zo scoor jij last-minute de zomerbaan die bij je past!

Jij bent een uitslaper
Dit baantje is perfect voor jou: Zoek een baantje waarvoor je dus niet om 7 uur ’s ochtends je bed uit moet. Denk aan serveren in een restaurant, kaartjes scheuren bij de bios of oppassen op je buurmeisje.

Jij bent een anti-planner
Dit baantje is perfect voor jou: Jij houdt niet van plannen, je wil juist spontaan dingen doen! Ga ergens werken waar je veel mensen ontmoet, dan is het werk nooit saai. Scoor een baantje bij de ijssalon of in een winkel. Zo kunnen je vriendinnen ook nog eens ongegeneerd langskomen.

Jij hebt graag de controle
Dit baantje is perfect voor jou: Een kantoorbaantje zou niets voor jou zijn, jij houdt er niet van als mensen je vertellen wat je moet doen. Probeer een baantje te zoeken waarbij je de hele dag de baas kunt zijn, ga bijvoorbeeld rondleidingen geven in het plaatselijke museum, of start je eigen webshop.

Hoe vind je snel een baantje?
1. Vertel iedereen dat je op zoek bent naar een baantje. Plaats een oproepje op Twitter, Facebook, Hyves…
2. Ga langs bij de bedrijven waar je graag zou willen werken, dat maakt meer indruk dan een brief of een mailtje. Trek je mooiste outfit aan, neem je mooiste glimlach mee en wie weet scoor je dat baantje wel on the spot.
3. Heb je een sollicitatiegesprek? Zorg dan dat je wat weet over het bedrijf en het werk dat je gaat doen. Wees enthousiast en laat zien dat je er helemaal voor gaat!

Fotografie: Kim Meyers-Robertson