Een tikkie jaloers op de donkere lokken van Jennifer Lawrence? In totaal heeft het zo’n 23.000 euro gekost om de perfecte kleur bruin te vinden. Ka-ching!

Voor de rol van Katniss Everdeen moest Jennifer haar blonde lokken verruilen voor een donkerharige coupe. Omdat Jennifer liever niet wilde dat de een na de andere haarverf in haar kapsel werd gesmeerd (= slecht voor je haar) besloot het kappersteam van The Hunger Games met een andere oplossing te komen.

Linda Flowers, überstylist bij The Hunger Games, kocht vijf pruiken (4.600 dollar per stuk) in verschillende bruintinten. De bruine pruik (met een vleugje mahonie) paste uiteindelijk het beste bij de rol van Katniss Everdeen en dat werd ook het kleurtje dat Jennifer zich liet aanmeten.

Na de filmopnames is de 21-jarige actrice meteen zelf weer met een pakje haarkleur aan de slag gegaan. Jennifer gaat nu weer als blondine door het leven.

The Hunger Games is vanaf vandaag te zien in de bioscoop. Meer Jennifer Lawrence? Lees het exclusieve interview dat CG’s Kim met haar had in de nieuwste CosmoGIRL!