Hmmm jammie!

Wij zijn dol op koekjes en taart op de redactie, dus van deze cherry cookies worden we helemaal blij!

Extra tip: ipv kersen en amandelen kun je er natuurlijk ook iets anders in doen. Zoals walnoten, gedroogde perziken. dadels of iets wat jij lekker vindt.

Check hier het recept. En o ja, de koekjes zijn ook nog eens glutenvrij!

Ingrediënten voor 30 koekjes:
– 390 gram amandelmeel
– 1 theelepel bakpoeder
– een snufje zout
– 75 ml olijfolie
– 150 ml agave-siroop
– 1 eetlepel vanille-extract
– 2 eieren
– 60 gram ongezouten amandelen
– 75 gram gedroogde kersen
– 100 gram pure chocolade

Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
2. Vet twee bakplaten in of gebruik bakpapier.
3. Mix de droge ingrediënten (amandelmeel, bakpoeder en zout) in een kom.
4. Meng de natte ingrediënten (eieren, olie, agavesiroop, vanille-extract) in een andere kom en klop dit op tot het één geheel is.
5. Voeg het natte mengsel toe aan de droge ingrediënten. Mix dit tot het een gladde deegbal is.
6. Snij de chocolade, kersen en amadelen in stukjes en kneed ze door het deeg.
7. Maak kleine bolletjes en druk deze plat op een bakplaat.
8. Bak de koekjes voor ongeveer 8 à 10 minuten.

Klaar! En eet smakelijk! 🙂