Kim heeft het nog steeds prima naar haar zin in New York!

Budgetteren in New York
Omdat onze voeten, na vier dagen op slippers gelopen te hebben, echt niet meer vooruit willen en ons budget het even niet toe laat, gaan we vandaag lekker picknicken in Central Park. We halen wat eten en drinken bij het kleine supermarktje om de hoek en wat verse broodjes bij de bakker.

Terwijl we de ‘Sheep Meadow’ van Central Parc op lopen, horen we muziek en zien we mensen die sporten, dansen of liggen te zonnen. Gezellig! We zoeken een plekje half in de zon en half in de schaduw en gaan dan liggen. We eten en drinken wat en genieten van het uitzicht. Drie uur later vinden we het genoeg. Net voor we weg willen gaan komt er een jongen naar ons toe. “Hoi, ik ben Mike en ik werk voor .. blablabla .. “. Ik luister niet echt, dus ik hoor de helft niet, maar dan zegt hij: “Er is zaterdag een brunch en diner in The Oak Room, daarna gaan we uit, gratis voor meisjes”. WAT? The Oak Room? Dat is hartstikke duur! We vragen door en Mike blijkt een aantal restaurants te managen. Hij geeft ons zijn kaartje en zegt dat we maar moeten bellen als we willen komen. Ik ben benieuwd…

Rondje stad
Na Central Park gaan we richting Rockefeller Center. Hier vind je hele leuke winkeltjes, waaronder een Magnolia Bakery. De Magnolia Bakery die in Sex and the City voorkomt zit op Bleecker Street in Greenwich Village. Daar wil ik later nog heen. Voor nu nemen we genoegen met deze. En hoewel ik maar één cupcake koop wil ik er per se een doosje bij. Ja hallo, het is DE Magnolia Bakery! Logisch toch?

We komen langs Bryant Park, de Public Library en duiken dan Victoria’s Secret in. Na een tijdje in de winkel rondgelopen te hebben zie ik er blijkbaar uit alsof ik me er heel erg thuis voel, want er komt een meisje naar me toe met de vraag waar ze de ‘strapless bra’s’ kan vinden. Ik ben even in de war en denk: Uh waarom vraagt ze dit aan mij? Ik zeg dat ik het niet weet, omdat ik er niet werk. Ze zegt “oh” en loopt dan snel weg.

Sick in the City
De volgende dag hebben we een hele planning. Ontbijt maken, bowlen en ’s avonds uitgaan. Helaas wordt Elze ziek en blijven we thuis. Aan het einde van de middag gaan we even naar buiten om wat eten te halen en besluiten dan om een filmavondje te houden. We kiezen voor enge films, want die kijk ik nooit. Ik ben echt heel erg bang in het donker, dus vermijd ik ze liever. We kiezen voor ‘The Blair Witch Project’ en ‘Silence of The Lambs’. Als eerste kijken we ‘The Blair Witch Project’, want het is nog licht en ik bedenk dat het dan minder eng is. Dat werkt natuurlijk niet. Een uur later zitten we gillend onder de dekens met het geluid op ‘mute’.