en verhuizen en relaxen… Alles in the big city!

Shoppingday 1
De eerste echte shopdag is gearriveerd! Omdat ik nog een tijdje in New York zit moet ik wel opletten wat ik uitgeef, maar vandaag wil ik gewoon even lekker winkelen. We gaan naar het luxe warenhuis Bloomingdales.

Naast Chanel en Louis Vuitton, vind je een verdieping hoger de ‘sale’. Ik koop hele mooie slippers voor omgerekend 37 euro (59 dollar), hetzelfde wat ik ervoor zou uitgeven in Nederland.

In de warenhuizen hier krijg je vaak ook nog tien procent ‘toeristenkorting’. Op vertoon van je paspoort kun je een kortingskaart afhalen. Altijd doen, want het scheelt echt!!

We gaan naar de H&M, Victoria’s Secret, Forever 21 en Sephora. Als laatste komen we langs Inglot, een make-up store met de uitstraling en kwaliteit van MAC, maar een stuk goedkoper. Inglot heb je nu ook in Nederland, ze hebben pas een winkel in Amsterdam geopend! Love Inglot & mijn nieuwe ‘lippaint’ voor 12 dollar!!

Inglot Lip Paint

‘Vrouw dood door chocoladecake’
Na het winkelen, gaan we naar ‘Ellen’s Stardust Diner’. De obers en serveersters hier zingen en dansen tijdens het eten. Het restaurant zit namelijk vlakbij Broadway, waar grote musicals draaien, en de mensen die bij de Diner werken hopen dan ook ontdekt te worden.

Er hangt een leuke sfeer, maar dan komt het eten…alleen al met het toetje zit je aan je maximaal aantal calorieën per dag. Misschien dat ze hem daarom ook ‘Death by Chocolate Cake’ noemen? Leuk, maar mijn maag werd er niet erg blij van.

Verhuizen
Vorige week maakten we, onder het genot van ‘roast chicken en potato salad’, al even kennis met Brad, onze tweede host. Vandaag verhuizen we. We kopen bloemen voor onze eerste host Karen en vertrekken daarna bepakt en bezakt met de subway naar de andere kant van Manhattan.

Het huis is fijn, maar de eerste nacht naast Ground Zero is pittig. De warmte, het geluid van bouwwerkzaamheden en de beelden van 9/11 die door je hoofd schieten, zorgen voor een korte nachtrust.

Onze host Brad is zo lief om ’s ochtends een ‘all-american breakfast’ voor ons in elkaar te flansen. Pancakes, sour cream, blueberries, alles erop en eraan.

Relaxen, of toch niet?
Met een goede maagvulling vertrekken we naar de Renait Salon. We hebben een afspraak voor de hoofdmassage, was- en knipbeurt. Heerlijk, denken we.

In feite duurt de ‘hoofdmassage’ nog geen minuut en gaat het erg hardhandig. Ook zijn de kapsters erg opdringerig. Elze moet zelfs betalen voor iets waar ze helemaal nog geen toestemming voor heeft gegeven.

Nee, ik raad deze salon niet aan. Mijn haar is mooi geknipt en het is echt een goede prijs voor een knipbeurt die normaal meer dan honderd dollar kost, of zelfs vijfhonderd als je je laat knippen door de eigenaar, maar voor de klantvriendelijkheid moet je hier niet zijn.


Voor een knipbeurt bij Renait Salon

Wij gaan nog één keer terug voor een manicure, facial en massage, want we hebben er ten slotte al voor betaald. Hopelijk is dat wat fijner.

Heb je nog leuke to do-tips voor mij? Laat ze hier achter of via Twitter!

Liefs,
Kim