Tastes good!

De lunch op de redactie van CG! bestond vandaag uit taart. Heel slecht om mee te lunchen natuurlijk, we know, maar het was niet zomaar een taart…

Het was een Kitkat en M&M's chocoladetaart en hij was héérlijk!

Als jij 24/7 trek hebt in chocola en Kitkat en M&M's zijn helemaal jouw ding? Dat moet je deze taart eens proberen! Hieronder vind je het recept.

 

 

 

Handige tip van CG!’s Lisa die de taart maakte: zet alle spullen van tevoren goed klaar, zodat je geen ingrediënten vergeet toe te voegen! 

Ingrediënten:
– 180 gram chocolade extra puur (minimaal 70% cacao)
– 100 ml volle melk
– 200 gram boter
– 175 gram witte basterdsuiker
– 3 eieren
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 2 bekers chocolademousse
– 1 halve zak KITKAT® mini
– 1 zak M&M's crispy

Verder nodig?
– Satéprikker
– Springvorm (ø 18 cm)
– 50 cm feestelijk lint

Bereidingswijze?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden celsius. Breng een pan met water aan de kook. Hang er een iets kleinere pan of kom in, die het water niet mag raken. Laat daarin de chocolade en melk smelten (au-bain-marie). Laat 5 minuten afkoelen.
2. Klop ondertussen in een ruime kom de boter, suiker en een mespunt zout met een mixer tot een luchtige, witte massa. Dit duurt 5 minuten. Klop een voor een de euieren erdoor. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige is opgenomen.
3. Spatel het chocolademengsel door het beslag. Zeef het meel boven het beslag en spatel het er voorzichtig door. Schep het beslag in de springvorm en bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 minuten gaar. Controleer na 30 minuten op gaarheid. Steek de satéprikker in het midden van de taart. Komt deze er schoon uit, dan is de taart gaar. Laat de taart op een rooser in 1,5 uur afkoelen en verwijder de vorm.
4. Snij de taart horinzontaal doormidden. Bestrijk 1 helft met 1 beker chocolademousse. Leg de andere helft er voorzichtig op en bestrijk de bovenkant en zijkant van de taart met de rest van de chocolademousse.
5. Zet de KITKAT’s rechtop rondom de taart. Strik het lint om de taart en bestrooi de bovenkant met de M&M’s.

Enjoy! 🙂