Hello happy closet!

Pfff, die drukke kerstdagen zijn eindelijk voorbij, je hebt zelfs dérde kerstdag gevierd! Dat wordt dus lekker een dagje thuisblijven. Maar, oh gosh, wat doe je met al die rust en vrije tijd? Je kledingkast opruimen natuurlijk!

 

Klinkt niet bepaald als een party? Nou, dat is het wel! Wat dacht je van alle vergeten kledingitems die je eindelijk weer terugvindt, omdat ze lagen te verstoffen in het hoekje van de kast?

 

Dat ene shirt is juist perfect onder die sweater. O, en die broek staat vast superleuk bij je nieuwe booties. En daarom heeft CG! de 10 beste tips om jouw kast te ordenen op een rij gezet. Have fun…

 

1. Write it down
Schrijf alle kledingitems die je hebt, op een papiertje. Dit helpt bij het opruimproces, really. Vraag jezelf af wat jouw favoriete spullen zijn en schrijf dat ook op. Dan zie je vanzelf of je het eigenlijk nog wel nodig hebt, of juist niet.

 

2. Goed Doen
Bedenk voordat je je kast op gaat ruimen, wat je met je kleren gaat doen. Als je hebt bedacht dat je de spullen aan een goed doel gaat geven, dan wordt afscheid nemen van je aankopen uit een ver verleden minder pijnlijk ;).

 

3. It’s a keeper!
Vraag jezelf af: Vind ik dit item écht leuk? Staat het pretty? Is het de stijl die ik wil showen? Als je op alledrie de vragen 'ja' kunt antwoorden, dan moet je ’m houden.

 

4. Closet zone
De beste manier om een kast te organizen, is door verschillende delen te maken, gebasseerd op jouw manier van denken. Bijvoorbeeld, als je je aankleedt, denk je dan eerst over de gelegenheid na (school, job, shoppen), of eerst over de functie van het kledingstuk (jurk, broek, shirt, blouse)? Als je daar over na hebt gedacht, kun je verschillende zones maken in je kledingkast met allerlei categoriën. Scheelt heel veel tijd!

 

 5. Blijf hangen
Investeer in matchy kledinghangers van redelijk goede kwaliteit. Daardoor hangen alle kledingstukken op dezelfde hoogte en dat maakt het nog overzichtelijker.

 

6. Panic attack? Keep calm!
Als je op driekwart van het opruimen van je kledingkast bent, begin je misschien adem tekort, sweaty hands en trilbenen te krijgen. Oh gosh, doe ik dit allemaal weg!? Panic attack! Maar dat is helemaal niet nodig, bedenk dat je al die spullen écht niet meer nodig hebt. Mensen vinden je leuk om jou, niet om hoeveel spullen je hebt.

 

7. Net als Lego
Er passen meer schoenen in je kast als je de paren in tegengestelde richting neerzet. Dus dat de punt van de ene schoen naar voren wijst en de punt van de andere naar achter. Handig! 

 

 

8. Toss it
Als je twijfelt over een item, vraag jezelf dan af wat belangrijker is. Een plekje voor nieuwe kleding of het item zelf? Is het een reminder van een leuke gebeurtenis of persoon (eerste date met je boyfriend) waar je happy van wordt? Als dat niet zo is, kan het weg!

 

 

9. Wie het kleine niet eert…
Als je een supersmalle kast hebt, die niet diep genoeg is voor hangers (de horror), dan is er een creatieve oplossing: maak haken aan de zijkanten van de kast en hang daar je spullen aan op. Kies je de leukste items uit en hang die op. Staat ook nog erg cool!

 

10. A happy closet is the prettiest closet
Maak een plakspiegel vast aan de binnenkant van je deur, verf de kast of plak er cute behang op. Opfleuren is key. Laat boeken, stuffed animals en gedroogde bloemen even voor wat ze zijn, die nemen namelijk heel veel stof op en daardoor ruiken je kledingstukken minder fresh!

 

Good luck & have fun!  

 

PS: Nieuwe looks ontdekt in je eigen kledingkast? Post ze op CG!'s Lookbook