Leuk en lekker!

Deze cupcakes zijn superlekker én hilarisch om zelf te maken!

Wat heb je nodig?

– 1 pak basismix voor cupcakes
– 100 gram boter 
– 100 ml melk
– 2 eieren
– rolfondant in het wit
– 1 zakje blauwe topping 
– glittersuiker
– chocolade stiften
– kleine koekjes (mini-stroopwafels of chocolate chip cookies)

Hoe maak je het?

1. Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze goed afkoelen op een rooster.

2. Neem een plastic spuitzak en zet hier een grote spuitmond op. Knip de verpakking van de blauwe topping open en knijp deze in de spuitzak. Zorg dat de topping helemaal onderin de spuitzak komt.

3. Maak een toef van buiten naar binnen op de cupcakes. Dit doe je zo: zet de spuitmond aan de buitenrand bovenop de cupcake en zorg dat je met één hand de spuitzak omsluit. Probeer gelijkmatig in de spuitzak te knijpen, zodat er evenveel topping uit komt. Spuit de blauwe topping rond de buitenrand van de cupcake. 

4. Ga over naar de binnenring en spuit weer in een cirkel. Werk omhoog in cirkels tot je cupcake helemaal gevuld is. 

5. Strooi in een kommetje een laagje blauwe glittersuiker en dip daarna de cupcake voorzichtig in deze suiker. Zorg ervoor dat de hele toef bedekt is met een laagje suiker. 

6. Maak van witte rolfondant twee gelijke ronde balletjes die de ogen moeten worden. Met een chocoladestift kun je pupillen op de ogen tekenen. De ogen van koekiemonster plak je bovenop het cakeje. 

7. Maak voor de mond een inkeping met een mes. Neem een klein koekje en steek deze op de hoogte van zijn mond rechtop erin. Nu lijkt het alsof hij een koekje in zijn mond heeft.

Klaar! Mmmmm koekies 😉