Om echt van te genieten!

Heb jij zin om een overheerlijke taart te bakken op je vrije zondag? Try deze kokos choco-taart: yummie!

Ren snel naar de winkel om de ingrediënten te halen:
– 150 gram
– 2 rollen koekjes (oreo's)
– 4 eieren
– 200 gram poedersuiker
– 2 eetlepels maizena
– 2 theelepels vanille aroma
– 3 bakjes gemalen kokos
– 150 gram witte chocolade, in kleine stukjes

Hoe maak je deze lekkere taart?
1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Smelt de boter in een steelpan. Maal ondertussen de Oreo's fijn in een keukenmachine. Meng de koekkruimels met de boter en verdeel het gelijkmatig over de bodem van een taartvorm (35 x 12,5 cm). Druk dit aan met een bolle kant van een lepel.
2. Splits de eieren doe de eiwitten in een vetvrije kom. De eidooiers worden niet gebruikt. Klopt de eiwitten met een mixer zo stijf, dat ze zachte pieken vormen als je de mixer eruit haalt. Voeg al kloppend lepel voor lepel de poedersuiker toe. Blijf, als alle suiker is toegevoegd, doorkloppen tot het eiwit glanst en stijve pieken vormt. Dit duurt 5 minuten.
3. Spatel de maizena, het vanille aroma en kokos voorzichtig door het eiwit. Breng een pan met water aan de kook. Hang er een iets kleinere kom of pan in en laat daarin de chocolade smelten (au bain-marie). Spatel dit door het eiwitmengsel. Schep het mengsel gelijkmatig op de koekjesbodem en strijk het glas. Bak de taart in ongeveer 25 minuten gaar in het midden van de oven.
4. Neem de taart uit de oven en laat hem 2 uur afkoelen in de vorm.  Nu is hij helemaal klaar om op te eten! Snijd hem in ongeveer 12 stukjes.

Enjoy