Check het recept!

Hmmm, deze koekjes zien er delicious uit!

Zo maak jij ze zelf:

Wat heb je nodig?
– 4 eieren
– 250 gram gemalen kokos
– 250 gram kristalsuiker
– 50 gram pure chocolade

Hoe maak je het?

1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Splits de eieren. Doe de eiwitten in een grote kom. De eidooiers gebruik je niet. Voeg de kokos en de suiker toe aan de eiwitten en meng met een houten lepel snel tot een samenhangend beslag. Schep met 2 eetlepels 10 bergjes op een bakpapier beklede bakplaat.

2. Bak de kokoskoekjes in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Neem ze uit de oven en laat de koekjes afkoelen.

3. Breek of hak de chocolade in kleine stukjes en doe de stukjes in een glazen kom die groot genoeg is om in een pan te hangen.

4. Zet een pan op het vuur met een laagje water er in. Houd tegen de kook aan en hang de kom in de pan. Zorg dat de kom het water niet raakt. Smelt de chocolade (au bain-marie).

5. Besprenkel de bovenkanten van de kokoskoekjes met chocolade. Klaar! 

 

Enjoy 🙂