Kunstbende komt er weer aan & CG! zit er weer bovenop! Op 22 januari wordt een fashionworkshop gegeven door niemand minder dan Aynouk Tan! Wij spraken haar alvast..

Aynouk Wie?
Aynouk Tan! Aynouk is in modeland een bekend gezicht! Ze had een modecolumn in het NRC, schreef voor Glamcult en L’Officiel, won de Dutch Fashion Award voor ‘Fashion Icon Femme’ en is eigenlijk een beetje .. de Lady Gaga van Nederland. Iemand die weet waar ze het over heeft dus!

Snelle dilemma’s
Vintage of nieuw?
Vintage, overduidelijk.

Kopen of zelf maken?
Zelf maken!

High heels of sneakers?
Hakken.

Jurken of broeken?
Jurken!

Nederlands ontwerp of internationaal?
Oeh, die is lastig! Internationaal.. Of toch Nederl.. Nee, toch internationaal.

Hoe ben je zelf in het modewereldje terecht gekomen?
“Ik heb onder andere eerst stage gelopen bij de Dutch Fashion Foundation, die zorgen dat Nederlandse ontwerpers bekender worden in het buitenland. Verder heb ik ook nog stage gelopen bij de Volkskrant en schreef ik voor de site Good2B. Ik ben ook een-soort-van-model geweest, ik ben zelfs daarvoor in Parijs geweest. Ik deed niet per se catwalkwerk, ook wel, maar vooral echte performances, ook met dans enzo!”

Wat vind je zelf het leukst aan mode?
“Dat je jezelf echt kunt uiten. Via je kleding kun je laten zien hoe je voelt, wat je mooi vindt, waar je van houdt. Daardoor volg ik ook niet echt trends, maar probeer ik echt mijn eigen ding te doen. Ik probeer ook altijd een beetje gekke dingen te doen, een jas als hoed dragen bijvoorbeeld.”

Waar haal je inspiratie vandaan voor je bijzondere outfits?
“Echt overal vandaan eigenlijk! Als ik rondloop op straat van andere mensen bijvoorbeeld, of het nu gabbers zijn, gekke bezoekers van technofeesten of hele excentrieke mensen: overal zit wel iets moois in. Vooral hele aparte dingen vind ik leuk, die vaak door anderen juist lelijk gevonden worden, haha.”

Wat kunnen de deelnemers van de Fashion Workshop allemaal doen die dag?
“We gaan met zijn allen kijken hoe je een te gekke show neer kan zetten en dat ook echt zelf doen. Niet alleen de kleding zelf, maar ook andere disciplines: modellen, muziek, licht, hoe maak je een show compleet?”

“Verder wil ik echt zoeken naar je eigen smaak. Niet wat de media vertelt dat leuk of te gek is, maar wat je zelf echt gaaf vindt. Wat is nou écht mooi? Hiervoor gaan we verschillende oefeningen doen, bijvoorbeeld.. Elkaars kleding aantrekken: hoe voel je je in de kleding van iemand anders?”

Wat kunnen de deelnemers van jou leren?
“Dat alles kan. En mag. Ik heb veel kanten van de modewereld gezien en weet inmiddels wel hoe het in elkaar steekt. Hoe maken grote modehuizen als Chanel en Dior een goede campagne bijvoorbeeld? Ze mogen me alles vragen!”

Ontwerp jij je eigen kleding? Doe jij mee met Kunstbende in de categorie Fashion, of wil je dat weer gaan doen? Ook voor je modellen is het leuk: er is wordt zelfs een catwalktraining gegeven! Voor slechts 5 euro kun jij bij deze workshop zijn! Geef je op via info@kunstbende.nl. Er is beperkt plaats, dus mail snel!

De voorrondes van Kunstbende 2012 starten vanaf 29 januari, met op 15 april de finale in De Melkweg. Inschrijven of meer weten? Dat kan via www.kunstbende.nl!