Kunstbende Limburg

Annelotte: ‘Ik heb mezelf geleerd tassen te maken’

Annelotte: ‘Ik heb mezelf geleerd tassen te maken’

 

Waarom doe je mee aan Kunstbende?
“Kunstbende is een manier om er achter komen of een cultuurrichting iets voor jou is. Ik ben eigenlijk altijd bezig met kunst, en vond dit een perfecte uitdaging. Ik heb 3 jaar geleden voor het eerste meegedaan met Kunstbende. Twee keer in de categorie Expo. Ik ben één keer tweede geworden. Vorig jaar besloot ik om met fashion mee te doen omdat ik het maken en ontwerpen van kleding gewoon super leuk vind.”

Hoe lang ben je al met mode bezig?
“Ik vind mode al heel lang leuk. Ik heb mezelf geleerd om op de naaimachine te werken, om zo mijn eigen tassen in elkaar te zetten. Twee jaar geleden ben ik begonnen met naailessen, waardoor ik heb geleerd om kledingstukken in elkaar te zetten.”

Wat was het idee voor je collectie?
“Het thema in Limburg is Helden, en aangezien ik altijd al een fascinatie heb gehad voor Nelson Mandela, heb ik gekozen voor een Afrikaanse stijl. Nelson Mandela is een ware held, een echte wijze man van wie je veel kunt leren. Ik heb onderzoek gedaan naar de verschillende tradities van stammen, en hun kleding. Dit heeft me geïnspireerd in verschillende elementen in de kleding en sieraden.”

Hoe ziet je collectie eruit? 
“Mijn collectie bestaat uit kleurige stoffen vol Afrikaanse bomen en kettingen.
Ik heb mijn eigen stoffen bedrukt, en mijn sieraden van klei en hout gemaakt.”

Ging het allemaal goed? Geen blunders?
“Ik was wel een beetje zenuwachtig of alles goed verliep, zoals de muziek. Gelukkig ging alles perfect. We waren alleen iets eerder klaar dan de muziek, maar dat is goed gekomen. Ik vond het geweldig om het te doen! 

Wat was de reactie van de jury? 
“Ze vonden dat ik goed onderzoek had gedaan naar mijn persoonlijke passie. Verder waren ze blij met het thema wat in ieder detail zichtbaar was. En vonden ze dat ik mooi gebruik had gemaakt van de bewerking in de stof en accessoires.” 

Waarom zou jij de terechte winnares van Kunstbende Fashion 2013 zijn? 
“Ik heb een originele collectie, geïnspireerd op Nelson Mandela als mijn held. En ik heb een eigen stijl!”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen