Lekker fris!

Wij houden van taart. Jij ook? Deze limoenkwarttaart is weer eens wat anders dan al die chocolade taarten! đŸ˜‰

Ingrediënten?
– 120 gram verkruimelde kokoskoekjes
– 2 eetlepel suiker
– 55 gram boter
– 450 gram kwark
– 250 ml slagroom
– 60 gram suiker
– 1,5 zakje gelatinepoeder
– sap van 1-2 limoenen
– rasp van schil 1-2 limoenen

Hoe maak je het?
1. Verkruimel de koekjes in een afsluitbare zak. Meng de kruimels met een eetlepel suiker. Smelt de boter in een pannetje en meng dit met het kruimelmengsel.
2. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van een ingevette springvorm (doorsnede 24 cm) en druk het aan.
3. Sla de slagroom stijf en doe er een eetlepel suiker doorheen. Meng de kwark, stijfgeslagen slagroom en 60 gram suiker in een grote kom door elkaar. Rasp hierboven de schil van 1 of 2 limoenen. Meng dit allemaal.
4. Pers de limoenen uit en verwarm het sap in een pannetje. Vervolgens strooi je daar de gelatinepoeder door. Verwarm dit een aantal minuten tot de gelatine helemaal is opgelost.
5. Meng het limoensap-gelatinemengsel door het kwarkmengsel en roer het goed door. Giet het mengsel over de bodem in de springvorm en strijk het glad.
6. Bedek de springvorm met huidhoudfolie en zet de kwarktaart minstends 4 uur in de koelkast.

Eet smakelijk! đŸ™‚