De stress zit er bijna op? Hop hop hop hop hop.

Vanavond is het heerlijk avondje (die windkracht 300 weet vast niet waar jouw buurt zich bevindt) dan eindelijk aangebroken. Helló zakken met pepernoten, cadeau’s en funny gedichten in het vooruitzicht!

 

Maar dat is dan en nu is nu. Want je moet nog én je cadeau’s inpakken, én een gedicht maken én die pepernoten in huis halen. Maar no worries, CG! heeft last minute Sinterklaas to-do-tips voor je op een rij gezet. You’re welcome.

 

 

* Wrap it
Inpakken is soms één van de meest irritante klusjes ever. Maar niet als je jouw creativiteit erin stopt. Zo hebben wij de leukste inpaktips, cadeauboxen en pakpapier DIY’s voor je. Check de inpaktips hier.

 

* Chocoladelettertest
Neem tijdens het pepernoten shoppen ook meteen een paar chocoladeletters mee. Die je dan natuurlijk zelf opeet. Maar door de overvolle schappen zie je de chocoladeletters niet meer en daarom heeft CG! de grote chocoladeletter test gedaan. Tja, zware taak, maar iemand moet het doen toch? Bekijk hier de uitkomst van de test.

 

* Move over, Shakespeare
Als je geen schrijfwonder bent en er wel van je verwacht wordt dat je een megaleuk gedicht in elkaar knutselt, dan ben je misschien lichtelijk in paniek nu. Voorkom een panic attack! Keep calm en lees de onderstaande tips. In no time heb jij het meest awesome gedicht ooit.

– Denk eerst na over die persoon voor wie je het gedicht maakt.
– Denk aan de leukste of grappigste herrinnering van die persoon.
– Begin origineel. Laat ‘Sinterklaas zat te denken, wat hij … nou eens moet schenken’ achterwege, maar begin gewoon met ‘Hoi’, of ‘Hallo’. Lekker spontaan.
– Rijmen is key in een Sinterklaasgedicht. En rijm.nl helpt een handje. Voeg het woord in dat je op iets moet laten rijmen en je hebt heel snel weer inspiratie. Like!
 

* Best Sint-song ever
Om af te sluiten hebben we nog de meest fantastisch Sint-song ever voor je. Vooral van één CG!-redactielid (we noemen geen namen) is dit een guilty pleasure. We hebben het over… Tromgeroffel… Bert en Ernie met de Pakjespolka!
 

 

CosmoGIRL! wenst jullie een heel fijne Sinterklaasavond, lieve girls!