Houd jij wel van een challenge? En zie je jezelf dat later in je werk ook doen? Misschien is werken bij Defensie iets voor jou!

De business challenges zijn bij Defensie letterlijk van levensbelangHiervoor is het erg belangrijk dat jij een hoogopgeleide scherpe denker bent die in staat is om ook onder hoge druk de juiste beslissingen te nemen. En die in moeilijke situaties de leiding neemt.

Deze hoogopgeleide scherpe denkers noemen we Officieren. Met een vwo-, hbo- of wo-achtergrond kom je hiervoor in aanmerking. En of jij over de kwaliteiten van een officier beschikt, kun je nu zelf online ontdekken met de Learn-to-Lead cases.

Cyberaanval
In de Learn-to-Lead cases word je met lastige dilemma’s geconfronteerd.
Stel je voor: jij bent officier namens het cybercommando en je zit midden in een missiegebied. Het is jouw taak om te adviseren hoe onze troepen zich veilig kunnen verplaatsen. Het landschap is onherbergzaam, de wind is guur en het gebied waar jij je in bevindt staat onder vijandelijk toezicht.

Je oppert om door middel van een cyberaanval hun commandovoeringssysteem tijdelijk te verstoren, zodat de vijand even niet alle acties en posities van jouw eenheden registreert.

Hoe doe je dat? Leg je in één keer het hele systeem plat of probeer je ongemerkt de informatie te verstoren? Doe je dit alleen of samen met de bondgenoten? Zo ontdek je online al of je klaar bent voor de keuzes waarvoor je straks als officier komt te staan. Test jezelf op Werkenbijdefensie.nl/officier.

De officiersopleiding
Met een vwo-, hbo- of wo-achtergrond kun je bij Defensie instromen in de officiersopleiding. Je wordt dan opgeleid tot beslisser en leidinggevende binnen Defensie. Ook zijn er volop officiersfuncties waarin je vooral inhoudelijk met je vak bezig bent, bijvoorbeeld in de geavanceerde militaire techniek.

Tijdens de officiersopleiding (vier jaar voor vwo’ers en één jaar voor hbo’ers/wo’ers) krijg je o.a. een intensieve training in leiderschap. Belangrijk voor je carrière binnen Defensie, waar je snel zult opklimmen, maar ook voor een eventuele carrière daarna, buiten de krijgsmacht.

Carrièremogelijkheden
Wat je studieachtergrond ook is, met de juiste eigenschappen kun je binnen Defensie snel carrière maken. Cor Voermans, docent officiersopleiding KMA: ‘Als officier heb je een grote mate van zelfstandigheid. We leren je voortdurend zelf te blijven nadenken en zelf keuzes te maken. Daar heb je je hele carrière wat aan.’

Met zo’n 58.000 medewerkers is Defensie op dit moment actief in meer dan 21 landen. Als hogeropgeleide biedt die omgeving volop mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen.

Meer informatie
Meer weten over jouw mogelijkheden binnen Defensie en kennismaken met de officiersopleiding? Ga naar www.werkenbijdefensie.nl/officier. Daar vind je de data van informatiedagen om persoonlijk te komen kennismaken met andere officieren én de opleiding.