Frambozen en Marshmallows!

 

Heb jij spontaan zin om iets lekkers te bakken vanavond?

Maak dan deze lekkere cupcakes met marshmallows en frambozen. Ze zien er echt héérlijk uit! 🙂

 

 

 

 

Wat heb je nodig?
– 150 gram witte chocolade, in stukjes
– 100 gram boter, in blokjes
– 140 gram bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 140 gram suiker
– 4 eieren
– 1 doosje frambozen uit diepvries
– 15 marsmallows
Overig:
– 12 papieren cupcakevormpjes
– muffinvorm voor 12 cupcakes

 

Hoe maak je het?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de papieren vormpjes in de muffinvorm. Doe de chocolade met de boter in een glazen kom. Hang de kom in een pan met kokend water en zorg dat de kom het water niet raakt. Smelt de chocolade al roerend au bain-marie.

2. Zeef ondertussen de bloem met het bakpoeder en een mespunt zout boven een kom. Haal de chocolade van het vuur en meng het met de suiker en eieren. Spatel vervolgens het bloemmengsel er doorheen.

3. Houd 12 frambozen apart en laat deze ontdooien. Maak 125 gram bevroren frambozen fijn met je vingers en schep dit door het beslag. Verdeel het beslag over de muffinvorm.

4. Bak ze in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Neem ze uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen op een rooster. Laat ze vervolgens uit de vorm minimaal 2 uur verder afkoelen.

5.. Doe de marshmallows in een schaal met 2 eetlepels water. Verwarm dit 45 seconde op 600 watt in de magnetron. Roer het goed door elkaar tot een plakkerige consistentie. Bestrijk de cupcakes hiermee. Als finishing touch druk je er een een framboos bovenop.

Enjoy! 🙂