Trap niet in voorstellen van neppe modellenbureaus en onprofessionele fotografen op het internet!

Stel, je wil model worden. Als je op Google model en carrière intikt, kom je op allerlei sites terecht. Het lijkt dus heel makkelijk om je in te schrijven bij een modellenbureau. Maar bekijk eerst aflevering 25 van Rambam eens: 'Louche modellenbureau’s en fotografen'. Het resultaat is shocking!

Twee presentatrices willen in de aflevering zogenaamd een modellencarrière van de grond krijgen, maar komen in een wereld terecht met vage modellenbureaus en vieze fotografen. Ondanks dat de actrices niet de standaard modellenmaat hebben, voorspellen de 'bureaus' hen een grote carrière. De neppe modellenbureaus en fotografen verdienen hier geld mee. Zo moeten de meiden bijvoorbeeld betalen voor een shoot. Maar dat is niet het enige! De onprofessionele fotografen praten ze letterlijk uit de kleren.

Wil jij model worden? Let op met wie je contact maakt over je modellencarrière! Ga niet zomaar in op aanvragen op straat. Overleg altijd eerst met je ouders welke sites je benadert en zorg dat je met erkende modellenbureaus werkt.

Kijk hier de aflevering over fake modellenbureaus en fotografen.