Herinner jij je nog veel van de seksuele voorlichting die je kreeg op de middelbare school, waar de leraar een rood hoofd van kreeg? En wat weet jij er eigenlijk nog van, heb je er wat van geleerd? Juist ja, waarschijnlijk niet zoveel. Toch behoor je volgens UNAIDS tot de vierendertig procent van de jongeren die de juiste seksuele voorlichting hebben gehad. En daar wil Dance4life honderd procent van gaan maken.

Dance4life is een Nederlandse non-profit organisatie die strijdt tegen HIV en aids, door taboes te doorbreken en jongeren tot actie op te roepen. Kennis is macht, daarom wil Dance4life een movement creëren waarin jongeren actie voeren en niet bang zijn om wat taboes te doorbreken. Want voordat seks leuk kan zijn, zal seks bespreekbaar en veilig moeten worden voor iedereen.

HIV kun je oplopen wanneer je onveilige seks hebt of als je in contact komt met het bloed van iemand die besmet is. Het wordt pas aids als HIV je lichaam zo ver heeft aangetast dat je van de kleinste bacteriën en virussen al ernstig ziek wordt. Er zijn hier HIV-remmers, maar die zorgen niet voor genezing. Bovendien zijn de medicijnen erg duur, waardoor het voor mensen in ontwikkelingslanden moeilijk wordt om ze te krijgen.

En juist deze landen hebben de HIV-remmers hard nodig. Want de mensen hier hebben niet de juiste seksuele voorlichting gehad. Zo denken ze in sommige landen dat je geen SOA krijgt als je je na de seks wast, dat je geen SOA kunt krijgen als je seks hebt met iemand die nog maagd is, en dat je niet zwanger kunt worden als een man niet klaarkomt. In veel landen is het onderwerp ‘seks’ ook nog steeds niet bespreekbaar.

Seks is voor iedereen en het moet bespreekbaar zijn. Ben jij het hier mee eens? En wil jij ook wel een verandering hierin gaan maken? Doe dan mee met je school aan Schools4life 2012.

Samen kunnen we vechten tegen HIV en aids en maken we een move om seks voor iedereen bespreekbaar en veilig te maken.

Liefs,
Ying