Een brief aan jou

Happy Mother's Day! 

Vandaag is natuurlijk de perfecte dag om je moeder in het zonnetje te zetten en haar te vertellen hoeveel je van haar houdt. Met een cadeautje, een ontbijtje op bed, of… Een brief.

Deze lieve brief is van Melissa (20), die graag wil laten weten hoe speciaal haar moeder Miranda voor haar is. Niet alleen aan haar moeder zelf, maar aan iedereen. Waarom? Gewoon, omdat ze dat verdient.

Meer brieven lees je in CG! issue #04! Maarree, moet je wel snel zijn, want #05 ligt ook alweer bijna in de winkels!

 

 

 

 

Hoi mijn allerliefste mama,

Deze brief is speciaal voor jou. Op dit moment gaat even alle aandacht naar jou en ben jij degene die in het zonnetje wordt gezet. Je hoeft even niet te denken aan anderen, je hoeft alleen maar even goed te beseffen wat ik allemaal tegen je ga zeggen.

Lieve mama, ik ben je zo ontzettend dankbaar. Dankbaar voor dingen die je al bijna twintig jaar voor mij doet. Elke dag doe jij weer je stinkende best om pap, Denise en mij weer een geweldige dag te bezorgen. En dan heb ik het niet alleen over het feit dat je elke vroege morgen weer je bed uitkomt om, zelfs nu wij op deze leeftijd zijn, een lekker ontbijtje voor ons klaar te zetten. Waarom? Omdat je voor ons wilt zorgen, je hoeft niet eens je bed uit te komen voor werk. Maar wel voor ons lieve hondje, waar je elke dag weer heerlijke wandelingen mee maakt in het park. Want ook daar ben je, ondanks onze valse belofte om haar elke dag uit te laten, de hele dag mee bezig. Allemaal om haar zo goed mogelijk te verzorgen.

Natuurlijk niet te vergeten opa en oma, waar jij elke dag weer zoveel energie insteekt. Een jaar geleden nog om gewoon een gezellig bakje koffie te drinken of mee naar de winkels te gaan. Wat mag jij trots zijn op zulke ouders, en wat mogen wij blij zijn met opa en oma. Wie had kunnen denken dat dit zeven maanden geleden, toen ik net een paar weken op Curaçao woonde, allemaal zo kon veranderen? Dat de allerfitste oma van de wereld zo moest, en op dit moment nog steeds moet, vechten voor haar leven tegen die verschrikkelijke ziekte? Gelukkig hebben we opa die haar geweldig verzorgt en ook jij mama, bent de beste dochter die oma kan wensen.

Maar ik zie dat ook jij veel verdriet en boosheid hebt. Boosheid vanwege het feit dat oma dit moet overkomen. Maar mama, je bent sterk en ook jij mag je tranen laten gaan. Ik ben zo ongelofelijk trots op je en ik weet echt niet wat ik zonder je moet. Het weekje dat je langskwam bij mij op Curaçao toen ik er woonde en we net in de heftige periode van oma moesten doormaken, betekende zoveel voor mij. Het voelde zo goed om mijn lieve, zorgzame, sterke, maar ook verdrietige moeder bij mij te hebben. Ik ben blij dat we toen samen ons verdriet hebben kunnen delen en dat we dat nog steeds doen.

Mama, ik zeg het je niet vaak, maar je bent echt de allerbeste moeder die ik mij kan wensen. Een moeder met het beste advies, maar ook de gekste humor waar we zomaar uren de slappe lach om kunnen hebben. Dankjewel mam, voor alles.

Dikke kus, ik houd van je,
Melissa

Fijne Moederdag, Miranda en álle andere lieve mama's!