Little Mix

Little Mix over fame, love & vriendschap: “je ligt altijd onder een vergrootglas”

Ze zijn een van de grootste music acts van onze generatie, maar denk maar niet dat het een easy ride is geweest voor Little Mix. Aan ons vertellen ze alles over de liefde, verloren vriendschappen en het leren zichzelf te accepteren.

Jesy Nelson is er als eerste en draagt een leren jasje en jeans. Ze is all smiles en zegt iedereen gedag. Daarna komt Leigh-Anne Pinnock, die op het randje zit van hangry (been there) en Joe & The Juice bestelt. Dan Perrie Edwards, met haar dwergkees Hatchi, die trouw achter haar aan dartelt. En als laatste komt Jade Thirlwall binnenwaaien. Het feit dat Engelands grootste girlband op tijd is klinkt misschien niet heel noteworthy, maar trust me, in de wereld van pop cover shoots is dit echt heel zeldzaam.

De laatste keer dat ik Little Mix sprak, een paar jaar geleden, hadden ze er net een hele dag promo op zitten. Hun afspraken liepen uit, ze waren mega gestrest en vooral heel moe. Het grootste deel van de tijd verstopten ze zich in hun kleedkamer. Vandaag is dit anders. Beyoncé knalt uit de speakers (hun verzoek), zo nu en dan onderbroken door Perries schaterlach, en vol enthousiasme neuzen ze door de kledingrekken en kletsen ze met onze glam squad, stylist en fotograaf.

Een paar jaar geleden moesten ze nog leren omgaan met hun extreme schedule en leven in de public eye (Perrie en Zayn waren toen nog niet zo lang uit elkaar). Inmiddels zijn ze bijna 30 en hebben ze hun draai gevonden, in de groep en als individu. They’ve found their groove, zeg maar. En het staat ze pretty damn good.

Een horrible jaar

Maar makkelijk is het zeker niet geweest. Ja, ze hebben meer dan 50 miljoen platen wereldwijd verkocht, maar in 2018 verlieten ze Simon Cowells platenlabel Syco (hij zette de meiden bij elkaar in The X Factor in 2011, het seizoen dat ze ook wonnen). Cowell kon naar eigen zeggen niet meer samenwerken met Little Mix’ management. ‘Het was heel moeilijk’, zegt Jesy. ‘Horrible.’ Vorig jaar vertelde Jesy in de award-winning BBC-documentaire Odd One Out ook openlijk over de zelfmoordpoging die ze deed, nadat ze door online pesterijen in een diepe depressie belandde. En laten we de beef met Piers Morgan ook niet vergeten, nadat ze voor de video van Strip uit de kleren gingen en alle haat die ze ooit naar hun oren geslingerd hebben gekregen op hun lichaam geschilderd hadden. Hij noemde de meiden ‘talentloze wichten met een allergie voor kleding.’ Jesy noemde hem een ‘domme lul.’

Sommige dingen zijn gelukkig ook niet veranderd. Jesy is nog steeds de spokesperson van de band; Perrie is de luidruchtige; Jade is de rustige, lieve met een wicked sense of humor; en Leigh-Anne zegt waar het op staat. En hun liefde voor elkaar is nog steeds overduidelijk. Wat waarschijnlijk de reden is dat ze negen jaar later nog bij elkaar zijn – in tegenstelling tot de ghosts of girl bands past die hun voorgingen.

Vandaag de dag zijn alle vier de meiden genuinely excited over wat ze doen. Ze komen binnenkort met een nieuwe tv-talentenjacht voor groepen, Little Mix: The Search, en hun zesde album is onderweg en komt om 6 november uit. Daarnaast delen ze een geweldige vriendschap. Dit is wat ze over dit alles te zeggen hadden.

Het hele interview met Little Mix lees je nu op pagina 10 t/m 21 in CG!’s XL Fashion Issue.

LEES OOK:

Beeld: Matthew Fades | Interview: Lottie Lumsden | Vertaling: Ivana Batstra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen