Met deze tips

Is er op beautygebied ook maar iets irritanter dan pretty gelakte nagels, die binnen één dag al beschadigd zijn? Wij denken van niet. 

Omdat dit leed voor iedere girl herkenbaar is, heeft CG! nu de beste tips voor een long lasting manicure op een rijtje gezet. Zeg maar doei tegen je nagellakstress. 

 

Eerst werk, dan een mani  
Heb je nog een keuken vol afwas staan, of moet je je kamer nodig opruimen? Doe dat dan eerst. Anders vraag je er natuurlijk om dat je nagellak beschadigt ;-). En een manicure is meteen een leuke beloning voor al je hard work.

Nagellakremover
Begin je mani altijd met nagellakremover, ook al heb je geen nagellak op. De remover zorgt er namelijk voor dat er geen olie, water of crème meer op je nagels zit. Wanneer je één van deze dingen nog wel op je nagels hebt, pakt de nagellak niet goed. Gevolg: beschadigingen. We don't like. 

Niet valsspelen!
Basecoats en topcoats? Ain’t nobody got time for that! Maar als je wil dat je nagellak lang blijft zitten, is het toch wel belangrijk dat je deze stappen niet overslaat. Een goede basecoat zorgt er namelijk voor dat je nagellak zich aan je nagel hecht – en dus niet snel beschadigt. Ditzelfde geldt voor een topcoat. Die beschermt je mani ook in het geval je wél nog moet afwassen of fanatiek gaat opruimen.   

Kies je kleur
Als je voor knalrode nagellak gaat, zie je beschadigingen of chips natuurlijk veel sneller. Weet je nu al dat je de komende week echt geen zin hebt om je nagels te lakken? Kies dan voor een neutrale kleur, eentje die aansluit bij je huidskleur. Of een glitternagellak!   

Tijd om te drogen
Het belangrijkste in een goede manicure is misschien de droogtijd. Zorg dat er genoeg tijd tussen iedere laag nagellak zit, om alles helemaal goed te kunnen laten drogen. Nagellak heeft gemiddeld 12 uur (that's right) nodig om te drogen. Vermijd tot die tijd heet water.

Topcoat time
Als je om de paar dagen een nieuwe laag topcoat aanbrengt, help je beschadigingen niet alleen te voorkomen, maar zorg je ook dat je nagels blijven glanzen. Hello, shiny nails! 😉 

 

Fotograaf: Ondrea Barbe