OMG! De lekkerste lasagne ooit!

Weet jij al wat je zondag gaat doen?

Wat dacht je van de lekkerste lasagne maken die je ooit hebt geproefd?

 

Dit mag je kopen:

– Pak melk

– 2 rollen Oreo’s

– 50 gram boter

– 500 gram roomkaas

– 50 gram suiker

– Bekertje kant-en-klare slagroom

 

Voor de chocopudding (optioneel, zie stap 1):

– 500 ml melk

– 50 gram suiker

– 25 gram cacaopoeder

– 45 gram maizena

– Snufje zout

 

En zo maak je het:

[1] Misschien een beetje onlogisch, maar je begint met het maken van de derde laag: de chocopudding. Breng 4 dl melk aan de kook. Roer de cacao, suiker en maizena door de rest van de melk. Klop het met een garde en giet het dan bij de kokende melk.

*TIP* Als je haast hebt (of geen zin) kun je ook kant-en-klare chocomousse of instant pudding gebruiken.  Zelf maken is wel het lekkerst, dus step your game up keukenprinses ;-)!

[2] Roer het geheel tot het glad en dik is. Giet het in een vorm en laat het even afkoelen in de koelkast of diepvries. (En proef alvast wat! ;-))

[3] Verpulver de Oreo’s tot grove kruimels. Geen keukenmachine in huis? Een groot hakmes will do the trick.

[4] Smelt 4 eetlepels boter en vermeng die samen met de grove kruimels. Dit is de lasagnebodem! Doe het mengsel in de bakschaal en bedek de bodem. Druk het goed samen.

[5] Tijd om de tweede laag te maken! Klop de roomkaas, slagroom, suiker en melk met een mixer tot een stevig mengsel. Daarna verdeel je dat over de eerste laag.

[6] Haal de pudding uit de koelkast en verdeel de massa in de schaal.

[7] Nu de final touch: slagroom! Klop met een garde de slagroom stijf en leg de vierde laag aan. Nu mag je baksel voor een uurtje de vriezer in.

[8] Nog wat chocoladekrullen er overheen strooien en ready is je delicious gerecht.

[9] ENJOY! 😉

 

Fotografie: Inspireddreamer.com en rachelschultz.com via Pinterest