Laat je inspireren door Cupcake-Heaven!

Zin in cupcakes? Kijk voor inspi op Cupcake Heaven en bestel de meest originele varianten. Denk aan Chocolat Bomb en Very Vanilla. Of customize er één!

Heb je de smaak te pakken en wil je het zelf ook wel eens proberen?

Dan heb je het volgende nodig:
-cupcake bakblik
-cupcake papieren bakvormpjes
-125 Gram roomboter op kamertemperatuur
-125 Gram kristalsuiker
-125 Gram zelfrijzend bakmeel
-2 Eetlepels melk op kamertemperatuur
-2 Eieren op kamertemperatuur

Verwarm de oven voor op 170 graden. Snij de boter in kleine blokjes. Doe de boter met de suiker in een kom en mix het mengsel op middelhoge snelheid totdat er een luchtige massa ontstaat.

Voeg de eieren toe en mix na ieder ei het beslag goed door. Stop dan het zelfrijzend bakmeel erbij. Als laatste voeg je de melk erbij en mix je alles nog één keer goed door. Vul de bakvormpjes 2/3 met een eetlepel, zodat de cakejes goed kunnen rijzen. En plat genoeg blijven om ze later te decoreren.

Bak de cupcakejes 20 tot 25 minuten in de oven. Prik na 20 minuten met een houten prikker in de cakejes. Blijft er geen klef beslag aan kleven? Dan zijn ze goed.

Laat ze goed afkoelen, zodat je daarna met de topping kunt beginnen.

Zin in een choco-topping? Dat doe je zo!

Ingrediënten (12 cupcakes):
250 gram poedersuiker
250 gram roomboter, op kamertemperatuur
2 eetlepels heet water
30 gram cacaopoeder, of 75 gram gesmolten chocolade
1 theelepel vanille extract

Mix de roomboter tot een luchtige massa, voeg tussendoor wat poedersuiker toe en mix door tot een luchtige creme. Voeg daarna vanille extract, cacaopoeder en water toe en mix alles nog goed door. Doe het in een spuitzak, spuit een toefje op een zelfgemaakte cupcake en klaar!