De ultieme fridaynight snack

We love brownies, jij ook? Maak dan nu kennis met de Brownie 2.0, extra lekker omdat er gesmolten marshmallows en chocolate-chip cookie-crumble bovenop zit.

TIP: Verstop hem goed als hij klaar is, want iedereen wil dit proeven! ­čśë

 

Dit heb je nodig:

100 gram boter

180 gram chocolade (70% cacao)

200 gram suiker

4 eieren

70 gram bloem

30 gram cacao

1 theelepel bakpoeder

1 snufje zout

250 gram marshmallows

50 gram verkruimelde chocolate-chip cookies

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Smelt de boter samen met de chocolade in een pannetje op zacht vuur en roer er af en toe doorheen, je kunt chocolade ook au bain-marie smelten.

Meng in een andere kom de suiker met de eieren.

Roer voorzichting het ei-suikermengsel door de chocolade. Voeg dan ook de bloem, cacao, het bakpoeder en het zout toe. Roer dit alles weer door elkaar.

Giet het chocolademengsel in een vierkant bakblik en bak het 25 minuten, tot de bovenkant knapperig is. Laat dit 5 minuten afkoelen en zet de grill aan.

Bedek de brownies met marshmallows en zet ze 3 minuten onder de grill. Haal de het bakblik uit de oven en strooi meteen de koekkruimels over de (zachte) marshmallows. Je kunt hier ook een leuk patroontje mee maken.

Het is verstandig de brownies en marshmallows even te laten staan, maar niet te lang. Als de marshmallows nog zacht, warm en half gesmolten zijn, zijn ze het lekkerst!

 

Nomnomnom!