No more!

Drie dubbele lagen, mascara's die over datum zijn – een mascara-foutje is zó gemaakt. No worries, iedereen is er schuldig aan. Maar vanaf nu niet meer.

 

Een smashing oogopslag bereik je alleen als je die mistakes een plekje in het verleden geeft. Hoe? Door de volgende tips op te volgen!

 

1. Mascara in de huls pompen.

 

Je hebt nog maar vijf minuten en bent druk bezig met je make-uproutine. Nog een laagje mascara, terug in de huls pompen en hoppa, gooi 'm maar ergens in een hoek. Bekend scènario? Door de borstel snel in de huls te schuiven onstaat er extra lucht. Dit zorgt voor klontjes en losse stukjes mascara tussen je wimpers. En klontjes staan toch iets minder classy, niet? Draai de borstel daarom terug in de huls, dan heb je hier geen last van!

 

2. Laag op laag op laag op laag…

 

Twee laagjes kan best, maar vijf is al way too much. Hoe meer je opdoet, hoe sneller het opdroogt. Als je een nieuwe laag over een andere aanbrengt die al gedroogd is, krijg je een klonterig en fake effect. Denk: spinnenpoten all over.

 

3. Check de houdbaarheidsdatum

 

Wanneer heb jij je laatste mascara gekocht? Langer dan drie maanden geleden, of kan je het je niet meer herinneren (a.k.a. zéker meer dan drie maanden geleden)? Halló prullenbak! De bacteriën die na drie maanden ontstaan kunnen zorgen voor irritatie, roodheid en jeuk. No fun.

 

4. Begin bij je roots

 

Smeer jij vooral de puntjes van je wimpers vol met mascara? Begin bij de basis – als je roots niet gekleurd zijn, dan lijkt het alsof je wimpers korter zijn. Borstel daarom voorzichtig vanaf je wimperlijn naar buiten, zodat je alle haartjes kleurt.

 

5. Ken je eigen kracht

 

Druk niet te hard met de mascaraborstel tegen je wimpers, hierdoor laat je afdrukken achter op je oogleden. Als je er niet uit wil zien alsof je je make-up in een overvolle bus hebt opgedaan, is dat écht een no-go. Maar ach, gelukkig bestaat er altijd nog zoiets als wattenstaafjes en reinigingslotion.