CG! was in Londen om de Glee cast te interviewen! In CG! 94 (13 september) lees je nog veel meer leuke quotes!

Hoe is het om een film te maken?
Dianna Agron: “Het is geweldig om te doen. We waren al bezig met de tour, toen we hoorden dat er ook een film van kwam.
Kevin McHale: “De focus lag voor ons op de tour, de film is een bonus. Een héle leuke bonus, dat wel!”
Dianna: “Ik geniet er ook van om zoveel van de wereld te zien. Niet dat de VS niet leuk is hoor, don’t get me wrong. Maar het is echt fijn om meer fans van de serie te ontmoeten, uit verschillende landen.”
Hoe is het om de reactie van het publiek te zien, tijdens het concert?
Dianna: “Dat vind ik het leukste van de hele tour. Iedereen lacht, zingt mee, springt en schreeuwt. De show en de songs betekenen veel voor hen en het is mooi om dat te merken.”
Hebben jullie nog goede roddels over seizoen 3 voor ons?
Kevin: “Helaas niet! Online lees ik veel verhalen, over wie er wel en wie niet in de serie zit, en welke personages minder te zien zijn in het nieuwe seizoen. Maar wat daarvan klopt, is voor ons net zo’n grote gok als voor jullie. We weten er heel weinig van!”
Worden jullie vaak herkend?
Kevin: “In de VS komen ze echt naar je toe, om foto’s te maken en te schreeuwen. In Europa zijn ze voorzichtiger en zie ik af en toe iemand naar me staren. Soms hoor ik gefluister. ‘Is dat…’ En dan: ‘Nee, want deze jongen loopt gewoon’. Echt grappig!”
Vinden jullie het niet eng, dat je straks in 3d op het witte doek bent te zien…?
Kevin: “Een beetje. Niet alle concerten zijn opgenomen, maar op de avond dat er camera’s waren, let je natuurlijk extra goed op. Je wil niet op het bioscoopscherm te zien zijn, struikelend tijdens je dans of vals zingend!”
Hoe voelt het, dat je straks in 3d te zien bent?
Dianna: “Die camera’s vergat ik steeds. Op een gegeven moment sprong Harry Shum voor me, wat ik heel irritant vond. Maar dat bleek hij te doen omdat een camera zeg maar mijn private parts dreigde te filmen. Stond ik er in een kort jurkje recht voor te dansen. Niet handig!”

En, al zin om de film in de bioscoop te zien?
Amber Riley: “Ik ben er een beetje bang voor. Op Twitter heb ik al wat foto’s gezien, die fans hebben gemaakt tijdens het concert. En daar sta ik dan raar óp! Echt, brrr, dat kan in de bioscoop alleen maar erger worden.”
Jenna Ushkowitz: “Op televisie kan ik al niet naar mezelf kijken, laat staan in 3d in de bios!”
Wat kunnen we verwachten van de film?
Amber: “Ik vind het leuk dat iedereen zijn moment krijgt om te stralen tijdens de concerten. Net als in de serie heeft iedereen een mooi moment. Dus wie ook je favoriet is, je hebt wat interessants om naar te kijken!”
Wat zeggen jullie families over alle aandacht?
Jenna: “Ze zijn ontzettend trots. Bijna alle moeders en vaders van de cast kennen elkaar. Ik denk dat we een speciale voorstelling van de film moeten doen, alleen voor familie. Gezellig!”

Chris, jij hebt zelfs een bijnaam voor je fans: Kurtsies. Hoe voelt het om zo populair te zijn?
Chris Colfer: “Er zijn mensen die je leuk vinden en mensen die je haten. Dat geldt voor iedereen, ook voor mij. Jammer genoeg zijn er nog steeds mensen die belachelijk reageren op homoseksualiteit. Maar ik heb besloten om nog alleen naar enthousiaste reacties te luisteren. Want die zijn er genoeg en daar ben ik heel blij mee.”

Wat maakt de show nou zo populair?
Mark Salling: “Iedereen kan zich wel in iemand van Glee herkennen. En we promoten de underdog, omarmen dat wat je anders maakt dan de rest.”
Ashley Fink: “Plus de muziek natuurlijk!”

Wat kunnen we verwachten van de film?
Darren Criss: “Ik heb eerlijk gezegd geen idee, want ik weet niet welke stukjes ze gaan gebruiken. Hopelijk zitten veel van de songs die ik zin erin! Ik ben echt ontzettend benieuwd.”
Welke songs zou jij graag hebben willen zingen, die een ander deed?
“Ik heb niets te klagen. Mijn songs in de serie en de tour zijn geweldig. Met de Warblers zingen is elke keer weer leuk. ‘Raise Your Glass’ is een van mijn favorieten. Hopelijk zit dat in de film. Want als ik dat zin is ere en moment waarop de lichten aan gaan en ik iedereen hoor én zie gillen. Echt onvergetelijk cool. Mensen die zo op en neer springen, most awesome moment ever.”
Hoe was het om later bij de serie te komen?
“Een beetje gek. Soms denk ik nog: ‘huh, zit ik echt in Glee?’. De cast is geweldig, ze accepteerden me gelijk. Tijdens de tour leerde ik iedereen nog beter leren kennen. Want als we de serie draaien, hebben we het veel te druk om bij te kletsen!”

Hoe vinden jullie het dat de fans zo enthousiast reageren tijdens het concert?
Harry Shum jr: “Geweldig om te zien!”
Chord Overstreet: “Ik had geen idee wat ik ervan kon verwachten. Tijdens het eerste concert dacht ik dat ze me wilden aanraken, als ik al die handen zag. Dus ik liep naar de rand van het podium. Maar ze willen je niet aanraken, ze willen je van het podium af trekken! Echt, zo van: ‘jij gaat met mij mee naar huis!’ Maar helaas, ik moet verder zingen!”
Beschrijf de jongens die jullie spelen eens.
Harry: “Mike danst, is een lief vriendje, eet graag dim-sum en komt voor iedereen op.”
Chord: “En Sam is een lieve sukkel, die ontzettend zijn best doet voor alles en iedereen.”
Zijn jullie echt zo’n goede vrienden, of lijkt dat maar zo?
Chord: “Nee, het is echt. Harry is een aardige gozer!”
Harry: “We zijn net zo’n bromance film! Het is wel relaxed hoor, als je goed kunt opschieten met je collega’s. Want we zien elkaar héél vaak.”
Wie zweet het meest tijdens de shows?
Harry: “Cory Monteith. Hij doet ‘Somebody To Love’ en als ik dan naar hem kijk zie ik hem echt zwéten, niet normaal.”

Wat is je favoriete song in de serie?
Lea Michele: “‘Don’t Rain On My Parade’ is heel special voor mij. Dat zong ik als klein meisje heel veel. Dus dat ik dat nu tijdens de serie én alle concerten doe, is geweldig.”
Hebben jullie nog tips voor iedereen die ook wil acteren?
Chris Colfer: “Als je ervoor bestemd bent, zal het vanzelf gebeuren. Je moet er hard voor werken, niemand geeft het je cadeau. En dan nóg moet je ook geluk hebben. Maar het is al het werk en gestress waard!”