‘Over naar deo stinkende boys….’

Toen ik hoorde dat ik mocht bloggen voor CosmoGIRL! was ik niet meer te stoppen. Ik stuiterde in huis, op straat, op school, en ja, zelfs in de douche.

 

Dat er veel rare blikken mijn kant op kwamen, nam ik graag voor lief. Die grote glimlach kon echt niemand van mijn gezicht afhalen!

 

Iets te enthousiast was ik al meteen aan het bedenken waar ik allemaal over zou gaan schrijven. Over naar deo stinkende boys (sommigen zijn iets te fanatiek), over het avontuur dat treinreizen heet, of toch over mijn belevingen in Thailand?

 

 

Ik wilde meteen los gaan op mijn toetsenbordje om al mijn avonturen met jullie te delen. Misschien ga ik dan wat te snel. Laat ik eerst eens wat over mezelf vertellen. Na het VWO afgerond te hebben (met bloed, zweet en heel veel tranen) ben ik aan de studie Psychologie begonnen. Ik kwam er al heel snel achter dat dit niks voor mij was. Ik wist niet wat ik verder moest, maar een ding voelde ik toen heel sterk. Hiermee moest ik stoppen. Tijd voor een tussenjaar!

Dat tussenjaar begon al snel te vervelen. Ik wil me productief voelen. En iedere dag bankhangen, winkelen en uit eten gaan hielpen daar niet echt aan mee. Maar door die rust kwam ik er wel achter waar ik echt plezier in had, en wat nu ook mijn passie is: Schrijven.

 

Ik schrijf over van alles en nog wat. Over boeken (als recensente bij chicklit.nl) en dagelijkse dingen. Maar ik schrijf ook honderden lijstjes op een dag, en ik ben het type meisje dat nog steeds een dagboek bijhoudt. En nee, daar schaam ik me totaal niet voor. Heerlijk om alles van je af te kunnen schrijven, een betere therapie bestaat er niet!

 

In mijn tussenjaar heb ik dan ook besloten dat ik van mijn passie mijn beroep wilde maken. En daarom studeer ik nu Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Als een Tilburger met een zachte G is dat behoorlijk wennen. Dat vonden mijn medestudenten trouwens ook, die totaal niet snapte dat wij friet zeggen in plaats van patat.

 

Dat is niet de enige verandering. Ik ga namelijk op kamers, en daar moet je behoorlijk zelfstandig voor zijn (ik kan niet eens een ei bakken, oeps). Die zomer ruilde ik dan ook de luxe hotels, strandbedjes en uitgebreide ontbijtbuffetten in voor grote rugzakken, comfy sandalen en goedkope jeugdherbergen. Ik ben namelijk gaan backpacken in Thailand.

 

En nee, niet met mijn ouders of een organisatie, gewoon met een vriendinnetje dat ik kende van mijn werk. Als je daar niet zelfstandig van wordt! Het was geweldig. Het is heerlijk om alles op de dag zelf te plannen, om niks te moeten en om gewoon te doen waar jij zin in hebt.

 

We hebben ons ondergedompeld in de cultuur en de bevolking (nu snap ik pas waarom Thailand het land van de glimlach wordt genoemd), we hebben kennis gemaakt met het heerlijke eten, en natuurlijk hebben we ook wat blunders meegemaakt. Zo zijn we een keer naar het verkeerde hotel gereisd, hadden we bijna een giftige vrucht gegeten, en heb ik veel te vaak aan de verkeerde kant van de weg gelopen.

Ook al gebeuren er tijdens zo’n reis vervelende dingen (ik was bijvoorbeeld doodziek in het vliegtuig), dit had ik echt niet willen missen. Echt ladies, iedereen van jullie zou dit een keer moeten doen. Ga op reis. Ontdek het land, maar ook jezelf, en geniet gewoon van alles om je heen. Doe dat trouwens niet alleen met zo’n reis, maar met alles in het leven. Heb er een beetje plezier in. Natuurlijk zijn dingen eng en spannend. Maar kom alsjeblieft uit je comfort-zone, en laat zien wie je bent. Ik heb genoeg kansen aan me voorbij laten gaan, omdat ik het niet durfde.  

 


 

Dat is dan ook het gene waar ik veel over zal gaan schrijven. Niet alleen over die comfort-zone, maar ook over onderwerpen als onzekerheid, gevoelens en relaties. En om het lekker luchtig te houden, zal je ook veel lezen over de dagelijkse fun stuff in mijn leven, inclusief mijn blunders daarin. Enjoy!

 

Liefs, 

Bente