Morgen speelt het Nederlands vrouwenelftal een EK kwalificatiewedstrijd tegen Engeland. CosmoGIRL! sprak twee leuke voetbalchicks over de meidenvoetbal!

Girls can kick some ass! In 2009 stonden de Nederlandse voetbalmeiden in de halve finale op het EK en nu zijn ze bezig aan de kwalificatiereeks voor het EK in 2013. Voor dit EK in Zweden versloegen de Oranje meiden op 21 september al Servië, met 6-0 (!!) Morgen spelen ze tegen een geduchte concurrent: Engeland! CosmoGIRL! sprak 2 toffe voetbalmeiden over de sport: Fresia Cousinho (presentatrice van het TV programma Jonge Leeuwen) en Renée Slegers (zelf international!).

Paspoortje:
Naam: Renée Slegers
Leeftijd: 22
Favoriete voetbalclub: Djurgardens IF Dam (mijn huidige club ;-))
Favoriete kledingwinkel: Monki!
Ik kan niet zonder..: Mijn platenspeler. Ik hou van oude muziek als Bob Dylan, de Bee Gees en Motown muziek. Dat klinkt het beste op een echte platenspeler!

Je voetbalt al vanaf je achtste en speelde zelfs een tijdje bij Arsenal. Wat maakt het voetballen voor jou zo cool?
“Voor mij is voetbal meer dan een spelletje. Het is een hele brede sport waarin inzicht, tactiek, techniek en conditie samenkomen. Ook het teamgevoel vind ik supergaaf, de spanning die je voor een belangrijke wedstrijd deelt met je teamgenoten, de blijdschap na afloop als je hebt gewonnen, dat is gewoon supercool om mee te maken.”

Wat is de grootste fabel over meidenvoetbal?
“Dat meiden niet fysiek kunnen voetballen. We kunnen echt wel fel zijn in het veld!”

Je speelt sinds dit jaar in Zweden, hoe is dat? Wat mis je het meest?
“Koeien die in de wei staan! Dat vind ik zo’n typisch Nederlands gezicht wat je altijd ziet als je in de trein of in de auto zit. Verder mis ik ook wel de kantines bij de sportclubs. In Nederland zit je altijd met team nog even na te praten in de kantine na een wedstrijd, dat hoort er echt wel bij voor me. In Zweden is dat veel minder. Maar verder is het heel leuk om hier te spelen, ik woon een leuk appartement en de competitie hier is ook echt een uitdaging. Ik heb het prima naar mijn zin hier!”

Van welke topvoetballer zou jij nog wel een keer training willen krijgen & waarom?
“Van Xavi, van FC Barcelona. Als middenvelder maakt hij altijd de beste keuzes, de zijn passes zijn gewoon briljant. Van de Nederlanders zou ik wel eens training willen hebben van Mark van Bommel. Ook hij speelt op het middenveld en het lijkt wel alsof hij altijd precies weet wat er om zich heen gebeurt. En dat is heel belangrijk voor een middenvelder. Ik zou graag willen weten hoe hij dat toch doet haha.”

Wat is jouw ultieme droom? Wat wil jij nog met jouw voetbaltalenten bereiken?
“Ik ben nu geblesseerd maar als ik daarvan ben hersteld wil ik sterker terugkom dan dat ik daarvoor was. Dat vind ik superbelangrijk. En natuurlijk meedoen aan het EK2013, het WK2015 en de Olympische Spelen in 2016..“

Maakt Nederland kans op Europees kampioen te worden in 2013?
“Zeker, op het EK maakt iedereen kans. Duitsland is een heel sterk land en thuisland Zweden zal zich ook niet makkelijk opzij laten zetten maar ik heb er alle vertrouwen in dat we een goede prestatie gaan neerzetten op het EK. Maar eerst nog kwalificeren natuurlijk!”

Paspoortje:
Naam: Fresia Cousiño
Leeftijd: 20
Favoriete voetbalclub: Ajax
Favoriete kledingwinkel: H&M, Zara
Ik kan niet zonder..: sport in mijn leven!

Als je moest kiezen.. Interviewen & presenteren over voetbal of zelf voetballen? Ennn: waarom?
“Dan ga ik toch voor interviewen en presenteren. Ik heb zelf jarenlang op redelijk hoog niveau gevoetbald en ken het wereldje als voetbalster daarom goed. Nu vind ik vind ik het leuk om de andere kant van het voetbal mee te maken als presentatrice.”

Wat maakt voetbal ook voor toffe chicks een leuke sport?
“Je kan er zo goed je ei in kwijt. Dat gevoel is moeilijk te omschrijven, maar je kan soms zo’n zin hebben om te voetballen dat is echt super. Ik heb bijvoorbeeld ook wel individuele sporten zoals wakeboarden en windsurfen, maar uiteindelijk koos ik altijd voor voetbal. Als ik vroeger met mijn oude team naar het buitenland op toernooi ging dan hadden we zo veel lol met zijn allen, daar kan echt niks tegenop!”

Wat is de grootste fabel over meidenvoetbal?
“Dat meiden geen verstand hebben van voetbal.”

Maakt Nederland kans op Europees kampioen te worden in 2013?
“Absoluut. De groep is heel gretig en ze zijn als team ook enorm gegroeid de afgelopen jaren. Tijdens het EK2009 zorgden ze voor een daverende verrassing door tegen ieders verwachting in door te dringen tot de halve finale. Sindsdien zijn ze alleen maar beter geworden. Ik denk dat ze een heleboel mensen gaan verbazen!”

Voetbalfoto’s: goalphoto.nl