In de nieuwste CG! lees je alles over de coole zomerplannen van Belle, Evi, Renske, Liene en Kim.

Waarom dit hun beste zomer ever wordt? Daarom!:
– Belle werkt de hele zomer op de Parade.
– Evi bereidt zich voor op superspannende dansaudities aan het einde van de zomer.
– Renske heeft een boek geschreven dat sinds deze zomer in de winkels ligt.
– Liene is met haar ouders naar China om daar te werken in een weeshuis.
– Kim heeft de zomer in NYC beleefd!

Hoe ze op het idee kwamen, wat ze er allemaal voor moesten doen en welke tips ze hebben voor jou om hetzelfde te bereiken, lees je allemaal in de nieuwste CG!

Wij spraken de meiden ook nog even om te vragen hoe cool hun zomer uiteindelijk is geworden.
Lees de interviews hieronder!

Belle: “We kwamen op de Parade met een stuk of zes halfnaakte jongens op onze tractor!”

Wat was het allerleukste op de Parade?
“Het medewerkersfeest in Utrecht: we waren als flamingo’s verkleed en hebben een superleuk feestje gehad! Daarnaast zijn er zoveel leuke momenten geweest. Kattenkwaad uithalen met mijn baas bijvoorbeeld. Denk aan de lampjes van de toiletten uitdraaien :-).”

Is het gelukt met je miniwoonwagen in de stoet?
“Ik ben uiteindelijk toch niet mee gereden in de stoet, maar moest wel met de tractor mijn miniwoonwagentjes op halen. Hiervoor mocht ik de tractor van mijn baas lenen, die is rood met gele sterren. Samen met Sanna, mijn beste Parade vriendin gingen we op weg van Amsterdam naar Utrecht om mijn wagentje op te halen. We waren echt een rijdend feestje. Vlak voor we Utrecht binnenreden, kwamen we een groep jongens tegen die ook op de Parade werken. Omdat het zo warm was, hadden ze ontblote bovenlijven waardoor we dus aankwamen met een stuk of zes halfnaakte jongens achter op de tractor. Heel jammer dat daar geen foto’s van zijn ;-)”

Zijn er nog romances ontstaan?
“Zeker! Je bent zo hecht met elkaar dat dit bijna niet anders kan. De liefdes zijn vaak wel anders dan in het ‘echte leven’, het is meer als een vakantieliefde. Hoewel er door de jaren heen ook Paraderelaties zijn ontstaan die wel werken: er lopen zelfs al een aantal Parade-kinderen rond. Misschien ontmoet ik ook wel de liefde van mijn leven op de Parade! Ik heb dit jaar al een Parade huwelijksaanzoek gehad, dus dat komt vast goed.”

Volgend jaar weer?
“2012 wordt mijn vierde jaar op de Parade. Ik wil er weer supergraag bij zijn om alle gekke feestjes, leuke mensen en mooie voorstellingen mee te maken. De Parade is mijn famillie, ik ben daar gewoon een beetje thuis. Ik zou er niet aan moeten denken om op zomervakantie te gaan.”

Nog niet naar de Parade geweest? De Parade is nog t/m 21 augustus in Amsterdam. Deparade.nl

Kim: “Ik heb in NYC meer mensen ontmoet in drie weken dan in Nederland in een jaar”

Wat is het allerleukste wat je hebt gedaan in NYC?
“Nieuwe mensen ontmoeten. Ik dacht altijd dat ik superverlegen was, maar dat valt dus echt reuze mee. Ik vond het superleuk om met zoveel mogelijk verschillende mensen te praten. Ik heb in New York meer mensen ontmoet in drie weken, dan hier in Nederland in een heel jaar. Daardoor ben ik ook op veel verschillende plekken gekomen.”

Wat is het meest bijzondere wat je hebt beleefd?
“Ik werd door de Imam van de grootste moskee in New York uitgenodigd om een bijeenkomst bij te wonen in een Joods cultureel centrum. Hier zag ik zelf voor het eerst hoe een Imam en een Rabbijn bij elkaar kwamen. Best bijzonder, omdat er tussen deze twee geloven veel strijd is. In New York doen ze gelukkig erg hun best om dit op te lossen. Verder vond ik het erg bijzonder hoe mijn ‘host’ over 9/11 vertelde. Hij woont naast Ground Zero en heeft de aanslagen dus meegemaakt. Hij had nog een potje stof staan en heeft foto’s laten zien. Erg indrukwekkend!”

Had je het gevoel dat je bij de incrowd hoorde?
“Zeker! Vooral, omdat ik in m’n eentje door de stad liep, de weg wist en met veel ‘locals’ sprak. Ik was niet meer de typische toerist met een reisgids in m’n hand en een camera om m’n nek (hoewel die natuurlijk beiden wel in mijn tas zaten). Ik probeerde juist veel dingen te doen die ‘normale’ toeristen niet zouden doen of niet eens kunnen doen, zoals naar lezingen gaan of vrijwilligerswerk doen. Ik wilde beleven hoe het zou zijn om daar te wonen, werken of studeren. Dat is erg goed gelukt.”

Wat zijn de vijf dingen die Cosmogirls zeker moeten zien of doen als ze in NYC zijn?
1. Fietsen of luieren in Central Parc
2. Shoppen op Spring Street
3. Een goede BH kopen bij Victoria’s Secret
4. Een ‘brownie obsession’ eten bij Friday’s
5. Century 21 doorstruinen naar designer koopjes

Veel geshopt?
“Meer dan ik had gedacht. Ik heb veel bij Sephora en Victoria’s Secret gekocht. Zo ben ik heel erg blij met mijn NARS blush van Sephora en mijn knalpaarse sweatpants, leuke boxershorts en perfecte BH’s van Victoria’s Secret. En met mijn Marc Jacobs zonnebril, die ik voor 40 dollar bij Century 21 heb weggegrist. Dat voelde als een soort overwinning, haha!”

Wanneer ga je weer terug?
“Ik hoop in november of december weer terug te gaan, maar dat ligt aan school. Ik wil dan een aantal mensen bezoeken, maar ook langs universiteiten gaan en proberen volgend jaar mijn master in New York te doen. Omdat het heel duur is om daar te studeren, moet ik een scholarship, een beurs, proberen te krijgen. Zoals ik zei willen mensen zien wie je bent en wat je doet, ook de leraren van universiteiten. Ik hoop zo te laten zien dat ik het heel graag wil en doorzettingsvermogen heb.”

Renske: “Ik vind het nog steeds raar als ik mijn boek in de winkels zie liggen!”


Fotografie: Martijn Schruijer

Wat is de leukste en meest bijzondere reactie op je boek?
“Ik werd in de vakantie gebeld door een oude leraar. Hij had gehoord dat ik een boek had geschreven dat nu in de winkels ligt. Hij was superenthousiast en vertelde dat hij het meteen had gekocht. Ndat hij het uit had, kreeg ik zelfs nog een kaart. Echt hartstikke leuk!”

Hoeveel boeken heb je al mogen signeren?
“Veel! Ik heb tot nu toe een signeersessie gehad. Er kwamen heel veel mensen op af: ook veel familie en vrienden. Superleuk: met mini cupcakes met de print van mijn boek erop en een roze pen om te signeren!”

Ben je er al aan gewend om jouw boek in de winkels te zien liggen?
“Nee, absoluut niet. Eigenlijk kan ik het nog steeds niet bevatten dat mensen mijn boek nu gewoon kunnen kopen en lezen. Echt een raar idee!

Heb je al ideeën voor een nieuw boek?
“Nee, daar heb ik nog geen tijd voor gehad! Ik ben net terug van vakantie en binnenkort begint de introductieweek alweer. Maar als ik wat meer tijd voor heb, ga ik er zeker weer aan beginnen!”

Liene: “We zaten in de armoedigste wijk in China, erg heftig!”

Hoe was de eerste dag in het weeshuis?
“Spannend! Ik wist niet hoe ze met ons om zouden gaan en hoe wij nou precies met hun moesten omgaan. Maar dat ging gelukkig allemaal goed.”

Hoe werden jullie ontvangen?
“De kinderen waren enthousiast om ons te zien. In een ontvangstruimte werden we aan de groep voorgesteld. Er kwam meteen een klein jongentje op me af die mijn arm vastpakte, zo lief!”

Hoe gaan de kinderen met jullie om?
“De kinderen gingen heel leuk met ons om! Als ik in een kamer kwam, boden ze me meteen een stoel aan en kwamen ze bij me op schoot zitten. Eén keer zaten er twee kinderen op mijn schoot, twee kids hielden mijn hand vast en een ander meisje deed mijn haar. Superlief! Ik merkte echt dat de kinderen superblij zijn dat we er zijn.”

Heb je zelf ook les gegeven?
“Ja, samen met mijn moeder. Dat ging supergoed: ik gaf les aan de oudste kinderen uit de groep en die luisterden heel goed. Mijn moeder had de jongste groep: die kinderen waren veel drukker.”

Wat was het meest bijzondere wat je hebt meegemaakt?
“Het was geweldig om te zien hoe blij we de kinderen konden maken door spelletjes met ze te doen. Ik vond het opvallend dat ze superveel lachen, ook al is het leven hier echt verschrikkelijk. Afgelopen zaterdag hebben we afscheid genomen en dat was heel moeilijk. De avond ervoor hebben we een groot watergevecht gehouden en dat was echt super en heel bijzonder!”

Wat vind je van China tot nu toe?
“Een erg mooi land! Maar dat ook ontzettend arm. Wij zien het echte China, omdat we in één van de armoedigste buitenwijken van Zhengzhou zitten. Voor veel mensen is het leven hier verschrikkelijk! En dat is erg heftig om te zien. We gaan nu de komende weken zoveel mogelijk van de rest van China verkennen. Ik ben superbenieuwd!”

Evi: “Gelukkig heb ik geen concurrentie van vrienden tijdens mijn auditie”

Heb je al veel geoefend voor de audities?
“Ik ben net terug van mijn vakantie, dus de afgelopen weken heb ik nog niet veel kunnen doen. Maar vanaf volgende week ga ik weer volop trainen.”

Wat vinden je vriendinnen ervan dat je hier druk mee bent?
“Ik heb een superleuke vriendengroep. We kennen elkaar door de ‘theaterklas’ op school waarbij we iedere week theaterlessen, zanglessen en danslessen krijgen. We zijn dus allemaal druk met hetzelfde en weten precies wat ik meemaak. Ze steunen me zoveel mogelijk. Als ik twijfel, helpen ze me met beslissingen maken. Superfijn!”

Doen er ook bekenden van jou met de audities mee?
“Er was eerst een vriendinnetje die ook auditie wilde doen, maar door haar werk en school heeft ze besloten het niet te doen. Eerlijk gezegd vind ik dat wel fijn. Als je iemand kent, gedraag je toch altijd anders. Nu ik alleen auditie doe, kan ik me voor 100% focussen op mezelf.”

Wat is jouw toekomstdroom?
“Dansen bij het Nederlands Dans Theater. Maar dat wordt heel lastig, aangezien ik daarvoor een andere opleiding nodig heb. Optie b is me aansluiten bij een dansgezelschap in een land waar het warm is…”

?