Nieuwe avonturen in Istanbul

Fijn begin van de week: een paar gekneusde vingers. Superhandig ook. Terwijl ik in het “modellenbusje” stapte, hield ik de deurpost vast. Op hetzelfde moment trok een meisje voorin de deur dicht. Tja, en toen zat mijn grote 5-tentakelige vriendin ertussen. AUW! Maar wat ze dan in mijn hometown Doetinchem zeggen: “Daar word je hard van!”

Gelukkig is er ook goed nieuws. Jeeeeej! Ik heb net te horen gekregen dat ik misschien ben geboekt voor Marie Claire. Het rooster komt later pas online, dus het is nog even spannend! Je hoort het altijd pas de avond van tevoren, dus no late night drinks for me zaterdag.

Afgelopen week liep ik met een knorrende maag door de Turkse straten onderweg naar een heerlijk gebraden kippetje. Helaas was uitgerekend het restaurantje waar ik heen wilde bezig met een grote make-over. Ik bedacht me toen dat ze bij een tentje bij mij in de straat lekkere homemade gerechtjes hebben. En daar gebeurde de meest spontane actie in tijden: er stond een vrouw voor me in de rij, we keken elkaar aan, we voelden aan dat we allebei Nederlands waren en we hebben die avond daar samen gegeten. Te leuk.

Een diner met een total stranger moet je op je bucketlist zetten ;-). Er kwamen heel goede gesprekken uit. Steeds meer ga ik in horoscopen geloven, want deze dag was de voorspelling dat ik plotseling een bijzonder persoon zou ontmoeten. Nou, it looked a lot like this ;-).

Terwijl ik deze blog aan het typen ben, krijg ik net een mailtje met goed nieuws binnen. Wiehoeeee, ik ben geboekt voor Elele Magazine! Jep, je leest het goed en niet te verwarren met Elle Magazine. Een betere eerste shoot in Istanbul kon ik me niet wensen. Op een paradijselijk oord, met uitzicht over de Bosphorus, schoten we de “luxurious story”. Ik met twee mannelijke modellen. Ik mag niet klagen dus 😉

One of the guys @ Elele Magazine Shoot


Backstage shot


It’s a wrap

Shoot numero 2 stond dinsdag voor de deur: All Magazine. De fotoshoot was een halve dag op locatie, in een gigantisch park in het oude stadsdeel van Istanbul. Wanneer je op locatie fotografeert, ga je soms – zoals vandaag – met een van (een groot busje/camper) op pad. Alle spullen van de stylist, de make-up artist en de hairdresser zaten goed verstopt, want we werden als een bezetene rondgescheurd. Leer Istanbul kennen: het verkeer is crazy. Ze zien de weg hier als een Mario-Kartbaan. Lees: wie is als eerste bij de finish is, koste wat kost 😉

Shoot voor All Magazine, seventies stijl
 


Eén van de outfits

Ik heb trouwens nog een goede tip voor de avonturiertjes onder ons…

The House café. Wij krijgen 50% “modeldiscount”. Tjonge jonge, een beetje decadent. Maar ach, laten we er dan ook maar goed gebruik van maken. Lang leve dit beroep!
Het is hier alsof je in een botanische tuin zit en het eten is fantastisch.

Granola @ The House Café

Verwenmomentje. Iced Mocha @ The Book Café.

Toedoeloe lieve mensen, tot volgende week! 

Peace and love,
Esmé