De remake van het sprookje

Woohooo, goed nieuws voor Disney fans: Cinderella is alive! Ja, echt. In maart komt namelijk de nieuwe versie van de Disney-film uit, met echte mensen in de hoofdrol. Maarre, hoe ging het sprookje ook alweer? 

Als de moeder van Ella (Lily James) overlijdt, trouwt haar vader met zijn nieuwe liefde. Ze is blij voor hem en ze ontvangt haar nieuwe stiefmoeder (Cate Blanchett) en haar dochters Anastasia (Holliday Grainger) en Drisella (Sophie McShera) met open armen in haar huis.

Maar als Ella's vader onverwachts ook overlijdt, zit ze opgescheept met een jaloerse en nare nieuwe familie. Ondanks dat ze slecht behandeld wordt, blijft ze dapper en vriendelijk; een les die haar moeder haar ooit leerde.

Dan ontmoet Ella een knappe man (Richard Madden) in het bos. Ze denkt dat ze haar soulmate heeft gevonden, maar ze heeft geen idee dat hij eigenlijk een prins is. Als blijkt dat de prins ook op zoek naar haar is, is ze dolgelukkig. Maar dankzij haar nare stiefmoeder is haar geluk maar van korte duur…  

De nieuwe film vertelt het klassieke sprookje, maar je kunt wel een paar kleine twists verwachten. Regisseur Kenneth Branagh vertelt: 'We hebben de film zo gemaakt, dat haar leven niet van één man afhangt. Cinderella wilt dolgraag ware liefde vinden, maar ze is wel zelfstandig. Ze heeft ook totaal geen last van zelfmedelijden en duikt ook niet in een slachtofferrol.' Go Ella!

Cinderella draait vanaf 18 maart in de bioscoop. De trailer kijk je hier: